loading

Vloerpolijsten.nl B.V. is al jaren de specialist in het onderhoud van beton en natuursteen. Laagdrempelig en concurrerende prijzen.

Contact Info

Informatie om de warme, helende energie van deze oersteen vast te houden
Breng de unieke vormen van deze oersteen tot leven, door het polijsten van het basalt

Basalt staat erom bekend de warmte lang vast te houden en dit effect wordt nog vergroot doordat de stenen onbewerkt (dus puur) zijn. Je wordt als het ware gevoed door de warme, helende energie van deze oerstenen. Basalt noemen we ook vaak lavasteen. Lees hier alles over het polijsten van basalt.

Wat is het resultaat van het polijsten van basalt?
Waarom basalt polijsten

Is je vloer dof geworden, zijn er kleine krasjes op ontstaan, is je vloer van basalt of lavasteen niet goed meer te reinigen? Polijsten is dan een uitstekende manier om dit te verhelpen. Polijsten van lavasteen of basalt is een relatief bewezen en relatief goedkope behandelmethode. Je vloer gaat glanzen en is weer eenvoudig te onderhouden met een beetje zeep en water.

Waarom basalt polijsten
Tijdloos & ongemoeid
Wat houdt het polijsten van een basalt vloer precies in?
Wat is basalt polijsten

Bij het polijsten van lavasteen of een basalt vloer gaan we eerst de tegels grondig reinigen. We noemen dit oppervlakkig schuren. In deze fase van het polijsten wordt de vloer dof en verdwijnen oppervlakkige krasjes. Vervolgens gebruiken we een steeds fijnere schuurschijf, het basalt of lavasteen weer te laten glanzen. In de navolgende fases wordt de toplaag van het lavasteen, of het basalt, steeds meer verdicht. Deze verdichting van de nieuwe toplaag geeft een hoge glans. We gebruiken hiervoor speciale nylon schuurschijven met diamanten, die steeds fijner zijn. Hierbij kun je zelf aangeven hoe hoog je de glans wilt hebben op je basalt vloer. Over het algemeen praten we over hoogglans (spiegelend effect), zijde- of satijnglans (minder stralend, maar meer diepte) of matglans of gezoet glans (minst stralende variant).

Hoe vaak basalt polijsten
Hoe vaak is polijsten van basalt nodig?
Wanneer een basalt vloer polijsten

Door de jaren heen treedt slijtage op aan de toplaag van een lavasteen vloer. Dit komt door de belopings graad, of bijvoorbeeld zand of vuil van buiten wat je naar binnen loopt. Dit zorgt voor doffe of matte vlekken, kleine oppervlakkige krasjes. Al met al, je donkere en glanzende basalt verliest glans. Deze slijtage wordt op den duur steeds zichtbaarder. Het wordt dan weer tijd om je basalt vloer te polijsten. Twijfel je een basalt vloer te laten polijsten? Geen probleem. Wij adviseren je graag wat de mogelijkheden zijn.

Basalt vloer zelf polijsten?

Ben je er niet zeker van of je natuursteen vloer toe is aan een polijst beurt? Wil je graag zelf je basalt vloer polijsten, of wil je graag een polijstmachine huren om jouw basalt te behandelen? Lees hier alles over zelf een basalt vloer polijsten.

Geen zin om zelf te gaan polijsten. Maak gebruik van deze handige checklist. Werk in een paar minuten 10 vragen af en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Lavasteen vloer polijsten prijs?
Kosten basalt vloer polijsten

Basalt behoort tot de zachtere natuursteen soorten. Deze soorten bevatten veel olieachtige en vette stoffen. Basalt is een natuursteen soort die zelfs door professionals als zeer moeilijk te polijsten wordt ervaren. Wij polijsten vloeren in de gehele randstad zoals Amsterdam, Den Haag, Leiden, Delft en Rotterdam. Tot 35 m2 ontvang je van ons een vast tarief voor het polijsten van een basalt vloer. Boven de 35 m2 ontvang je van ons aantrekkelijke meterprijzen voor het polijsten van basalt. Bel, mail of WhatsApp ons voor een vrijblijvende offerte.

service-img

Via een eenvoudig stappenplan met een aantal vragen weten we binnen de kortste keren of een vloer van basalt moet worden gepolijst

Checklist basalt vloer polijsten
Schade aan je basalt vloer?

Oppervlakkige krassen in de vloer, doffe plekken of looppaden op je basalt of lavasteen vloer… Een verkeerd schoonmaak product gebruikt… Een ongeluk zit in een klein hoekje. Wij helpen je graag, via een eenvoudig stappenplan, met een aantal vragen, weten we binnen de kortste keren of een vloer van lavasteen moet worden gepolijst. Je hebt van ons binnen 24 uur een geheel gratis schade rapport in huis.

Basalt vloer professioneel laten polijsten?
Ontvang een vrijblijvende offerte

Binnen 24 uur een offerte op maat, maak snel een afspraak met een van onze specialisten! Wij hebben de meest duurzame oplossing.

Veel gestelde vragen over basalt polijsten
Nog vragen?

Geeft het polijsten van basalt veel stof?

Het antwoord hierop is nee. Het polijsten van tegels of een vloer van basalt gebeurt met water en speciale polijst schijven. Het water met daarin residu van water en een minimaal aan schoonmaak product wordt afgezogen met een waterstofzuiger. Het residu kunnen we gewoon wegspoelen in een toilet of afvoerput.

Hoe lang duurt het polijsten van basalt

Een gemiddelde woning in Nederland heeft een woonoppervlakte van tussen de 40 en 60 vierkante meter. Door ons speciale Twister systeem of de Spaanse methode hebben we maximaal één werkdag nodig om je basalt vloer te reinigen en polijsten.

Is het polijsten van een basalt vloer gemakkelijk?

Nee, het polijsten van een basalt vloer behoort tot de moeilijk te behandelen natuursteen soorten. Basalt is een lavasteen. Tijdens het polijsten van basalt komen er oliën en vetten vrij vanuit de toplaag, deze zijn uitermate moeilijk te verwijderen, na het polijsten en impregneren is er altijd een kans dat basalt vettige vlekken blijft geven.

Hoe vaak moet ik mijn basalt vloer laten polijsten?

Dat verschilt per huishouden enorm. Heb je kinderen, huisdieren zoals een kat of een hond. Of woon je samen in een appartement. Dit geeft een grootverschil qua onderhoud. In de regelmaat adviseren wij je basalt vloer één keer per vijf jaar te polijsten. Deze frequentie kan echter altijd afwijken.

Is mijn basalt na het polijsten gemakkelijker te onderhouden?

Jazeker, doordat de toplaag opnieuw gereinigd en gepolijst wordt, ontstaat er een nieuwer verdichte toplaag. Deze vernieuwde toplaag laat zich zeer eenvoudig onderhouden doormiddel van water en een dopje groene zeep.

Is het polijsten van basalt duurzaam?

Ja, het polijsten van basalt of lavasteen is een duurzame oplossing. Tijdens de behandeling wordt een miniem aan schoonmaakproducten gebruikt. Als er schoonmaakproducten gebruikt worden dan zijn deze biologisch afbreekbaar. Door de lagere periodieke frequentie van het polijsten is dit een veel duurzamere oplossing dan “kristalliseren van basalt”.

Neem direct contact op
Benieuwd naar de mogelijkheden?

Elk project is anders, wij helpen je graag persoonlijk verder. Neem contact op via ons formulier, App ons even of bel ons via 020 217 07 04.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Klik of sleep bestanden naar dit veld om te uploaden. Je kunt tot 3 bestanden uploaden.
Voeg wat foto's toe of verstuur ze via de WhatsApp als u dat gemakkelijker en handiger vindt
×