loading

Vloerpolijsten.nl B.V. is al jaren de specialist in het onderhoud van beton en natuursteen. Laagdrempelig en concurrerende prijzen.

Contact Info

Informatie om de aantrekkelijke uitstraling van deze stevige natuursteen te behouden
Leisteen heeft de eigenschap om warmte goed te begeleiden

Leisteen is eigenlijk klei dat is omgevormd onder hoge druk. Leisteen wordt geprezen vanwege de stevigheid en aantrekkelijke uitstraling en heeft de eigenschap om warmte goed te begeleiden. Lees hier alles over het polijsten van leisteen.

Wat is het resultaat van het polijsten van leisteen?
Waarom leisteen polijsten

Is je vloer dof geworden, zijn er kleine krasjes ontstaan, is je vloer van leisteen niet goed meer te reinigen. Dan is het de overweging waard om je leisteen te laten polijsten. Door onze revolutionaire manier van het twister polijsten knapt je leisteen weer zienderogen op. Je vloer gaat glanzen en is weer eenvoudig te onderhouden met een beetje zeep en water.

Waarom leisteen polijsten
Stevig & Sierlijk
Wat houdt het polijsten van een leisteen vloer precies in?
Wat is leisteen polijsten

Bij het polijsten van leisteen vloer gaan we eerst de tegels grondig reinigen. We noemen dit oppervlakkig schuren. In deze fase van het polijsten wordt de vloer dof en verdwijnen oppervlakkige krasjes. In de volgende fase gaan we het leisteen weer laten glanzen, dit gebeurt met een steeds fijnere schuurschijf. In de navolgende fases wordt de toplaag van het leisteen steeds meer verdicht. Deze verdichting van de nieuwe toplaag geeft een hoge glans. We gebruiken hiervoor speciale nylon schuurschijven met diamant die steeds fijner worden. Je kunt zelf aangeven hoe hoog je de glans wilt hebben op je leisteen vloer.

Hoe vaak leisteen polijsten
Wanneer leisteen polijsten
Hoe vaak is polijsten van leisteen nodig?
Wanneer een leisteen vloer polijsten

Door de jaren heen treedt slijtage op aan de toplaag van een leisteen vloer. Deze slijtage wordt op den duur steeds zichtbaarder, doffe of matte vlekken, kleine oppervlakkige krasjes, vervuiling van buitenaf, je donkere en glanzende leisteen verliest glans. Het wordt nu weer tijd om je leisteen vloer te polijsten. Twijfel je een leisteen vloer te laten polijsten. Geen probleem. Wij adviseren je graag wat de mogelijkheden zijn.

Leisteen vloer zelf polijsten?

Ben je er niet zeker van of je natuursteen vloer toe is aan een polijst beurt? Wil je graag zelf je leisteen vloer polijsten, of wil je graag een polijstmachine huren om jouw leisteen te behandelen? Lees hier alles over zelf een leisteen vloer polijsten.

Geen zin om zelf te gaan polijsten. Maak gebruik van deze handige checklist. Werk in een paar minuten 10 vragen af en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Leisteen vloer polijsten prijs
Kosten leisteen vloer polijsten

Leisteen behoort tot de zachtere natuursteen soorten. Deze soorten bevatten veel olieachtige en vette stoffen. Leisteen is een natuursteen soort die zelfs door professionals als zeer moeilijk te polijsten wordt ervaren. Wij polijsten vloeren in de gehele randstad zoal Amsterdam, Den Haag Leiden, Delft en Rotterdam. Tot een 35 m2 ontvangt u van ons een vast tarief voor het polijsten van een leisteen vloer. Boven de 35 m2 ontvangt u van ons aantrekkelijke meterprijzen voor het polijsten van leisteen. Bel, mail of WhatsApp ons voor een vrijblijvende offerte.

service-img

Via een eenvoudig stappenplan met een aantal vragen weten we binnen de kortste keren of een leisteen vloer moet worden gepolijst

Checklist leisteen vloer polijsten
Dof leisteen polijsten?

Oppervlakkige krassen in de vloer, doffe plekken of looppaden op je leisteen vloer. Een verkeerd schoonmaak product gebruikt… Een ongeluk zit in een klein hoekje. Wij helpen je graag, via een eenvoudig stappenplan met een aantal vragen weten we binnen de kortste keren of een vloer van leisteen moet worden gepolijst. Je hebt van ons binnen 24 uur een geheel gratis schade rapport in huis.

Leisteen professioneel laten polijsten?
Ontvang een vrijblijvende offerte

Binnen 24 uur een offerte op maat, maak snel een afspraak met een van onze specialisten! Wij hebben de meest duurzame oplossing.

Veel gestelde vragen over leisteen polijsten
Nog vragen?

Is het polijsten van een leisteen vloer gemakkelijk?

Nee, het polijsten van een leisteen vloer behoort tot de moeilijk te behandelen natuursteen soorten. Tijdens het polijsten van leisteen komen er oliën en vetten vrij vanuit de toplaag, deze zijn uitermate moeilijk te verwijderen, na het polijsten en impregneren is er altijd een kans dat leisteen vettige vlekken blijft geven.

Geeft het polijsten van leisteen veel stof?

Het antwoord hierop is nee. Het polijsten van tegels of een vloer van leisteen gebeurt met water en speciale polijst schijven. Het water met daarin residu van water en een minimaal aan schoonmaak product wordt afgezogen met een waterstofzuiger. Het residu kunnen we gewoon wegspoelen in een toilet of afvoerput.

Hoe lang duurt het polijsten van leisteen?

Een gemiddelde woning in Nederland heeft een woonoppervlakte van tussen de 40 en 60 vierkante meter. Door ons speciale Twister systeem of de Spaanse methode hebben we maximaal één werkdag nodig om je leisteen vloer te reinigen en polijsten.

Hoe vaak moet ik mijn leisteen vloer laten polijsten?

Dat verschilt per huishouden enorm. Heb je kinderen, huisdieren zoals een kat of een hond. Of woon je samen in een appartement. Dit geeft een grootverschil qua onderhoud. In de regelmaat adviseren wij je leisteen vloer één keer per vijf jaar te polijsten. Deze frequentie kan echter altijd afwijken.

Is mijn leisteen vloer na het polijsten gemakkelijker te onderhouden?

Jazeker, doordat de toplaag opnieuw gereinigd en gepolijst wordt, ontstaat er een nieuwer verdichte toplaag. Deze vernieuwde toplaag laat zich zeer eenvoudig onderhouden doormiddel van water en een dopje groene zeep.

Is het polijsten van een leisteen duurzaam?

Ja, het polijsten van leisteen is een duurzame oplossing. Tijdens de behandeling wordt een miniem aan schoonmaakproducten gebruikt. Als er schoonmaakproducten gebruikt worden dan zijn deze biologisch afbreekbaar. Door de lagere periodieke frequentie van het polijsten is dit een veel duurzamere oplossing dan “kristalliseren van leisteen”.

Neem direct contact op
Benieuwd naar de mogelijkheden?

Elk project is anders, wij helpen je graag persoonlijk verder. Neem contact op via ons formulier, App ons even of bel ons via 020 217 07 04.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Klik of sleep bestanden naar dit veld om te uploaden. Je kunt tot 3 bestanden uploaden.
Voeg wat foto's toe of verstuur ze via de WhatsApp als u dat gemakkelijker en handiger vindt
×