Ga naar hoofdinhoud

✔ Vrijblijvende offerte

✔ Gratis schaderapport

✔ Binnen 24 uur reactie

LEISTEEN  POLIJSTEN

Informatie om de aantrekkelijke uitstraling van deze stevige natuursteen te behouden

Stevig &
Sierlijk

 Leisteen heeft de eigenschap om warmte goed te begeleiden

Leisteen is eigenlijk klei dat is omgevormd onder hoge druk. Leisteen wordt geprezen vanwege de stevigheid en aantrekkelijke uitstraling en heeft de eigenschap om warmte goed te begeleiden. Lees hier alles over het polijsten van leisteen.

Waarom leisteen polijsten

Wat is het resultaat van het polijsten van leisteen?
Is je vloer dof geworden, zijn er kleine krasjes ontstaan, is je vloer van leisteen niet goed meer te reinigen. Dan is het de overweging waard om je leisteen te laten polijsten. Door onze revolutionaire manier van het twister polijsten knapt je leisteen weer zienderogen op. Je vloer gaat glanzen en is weer eenvoudig te onderhouden met een beetje zeep en water.

waarom basalt polijsten
wat is basalt polijsten

Wat is leisteen polijsten

Wat houdt het polijsten van een leisteen vloer precies in?
Bij het polijsten van leisteen vloer gaan we eerst de tegels grondig reinigen. We noemen dit oppervlakkig schuren. In deze fase van het polijsten wordt de vloer dof en verdwijnen oppervlakkige krasjes. In de volgende fase gaan we het leisteen weer laten glanzen, dit gebeurt met een steeds fijnere schuurschijf. In de navolgende fases wordt de toplaag van het leisteen steeds meer verdicht. Deze verdichting van de nieuwe toplaag geeft een hoge glans. We gebruiken hiervoor speciale nylon schuurschijven met diamant die steeds fijner worden. Je kunt zelf aangeven hoe hoog je de glans wilt hebben op je leisteen vloer.

Wanneer een leisteen vloer polijsten

Hoe vaak is polijsten van leisteen nodig?
Door de jaren heen treedt slijtage op aan de toplaag van een leisteen vloer. Deze slijtage wordt op den duur steeds zichtbaarder, doffe of matte vlekken, kleine oppervlakkige krasjes, vervuiling van buitenaf, je donkere en glanzende leisteen verliest glans. Het wordt nu weer tijd om je leisteen vloer te polijsten. Twijfel je een leisteen vloer te laten polijsten. Geen probleem. Wij adviseren je graag wat de mogelijkheden zijn.

wanneer basalt polijsten

Dof leisteen polijsten?

Oppervlakkige krassen in de vloer, doffe plekken of looppaden op je leisteen vloer. Een verkeerd schoonmaak product gebruikt… Een ongeluk zit in een klein hoekje. Wij helpen je graag, via een eenvoudig stappenplan met een aantal vragen weten we binnen de kortste keren of een vloer van leisteen moet worden gepolijst. Je hebt van ons binnen 24 uur een geheel gratis schade rapport in huis.

Gratis professioneel schaderapport

Kosten leisteen vloer polijsten

Leisteen vloer polijsten prijs
Leisteen behoort tot de zachtere natuursteen soorten. Deze soorten bevatten veel olieachtige en vette stoffen. Leisteen is een natuursteen soort die zelfs door professionals als zeer moeilijk te polijsten wordt ervaren. Wij polijsten vloeren in de gehele randstad zoal Amsterdam, Den Haag Leiden, Delft en Rotterdam. Tot een 35 m2 ontvangt u van ons een vast tarief voor het polijsten van een leisteen vloer. Boven de 35 m2 ontvangt u van ons aantrekkelijke meterprijzen voor het polijsten van leisteen. Bel, mail of whats app ons voor een vrijblijvende offerte.

Hardsteen Vloer Polijsten

Leisteen vloer zelf polijsten?

Ben je er niet zeker van of je natuursteen vloer toe is aan een polijst beurt? Wil je graag zelf je leisteen vloer polijsten, of wil je graag een polijstmachine huren om jouw leisteen te behandelen? Lees hier alles over zelf een leisteen vloer polijsten.

Geen zin om zelf te gaan polijsten. Maak gebruik van deze handige checklist. Werk in een paar minuten 10 vragen af en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Vloer polijsten checklist

Ontvang een vrijblijvende offerte

Binnen 24 uur een offerte op maat, maak snel een afspraak met een van onze specialisten! Wij hebben de meest duurzame oplossing.

Veelgestelde vragen over leisteen polijsten

Geeft het polijsten van leisteen veel stof?

Het antwoord hierop is nee. Het polijsten van tegels of een vloer van leisteen gebeurt met water en speciale polijst schijven. Het water met daarin residu van water en een minimaal aan schoonmaak product wordt afgezogen met een waterstofzuiger. Het residu kunnen we gewoon wegspoelen in een toilet of afvoerput.

Hoe lang duurt het polijsten van leisteen?

Een gemiddelde woning in Nederland heeft een woonoppervlakte van tussen de 40 en 60 vierkante meter. Door ons speciale Twister systeem of de Spaanse methode hebben we maximaal één werkdag nodig om je leisteen vloer te reinigen en polijsten.

Is het polijsten van een leisteen vloer makkelijk?

Nee, het polijsten van een leisteen vloer behoort tot de moeilijk te behandelen natuursteen soorten. Tijdens het polijsten van leisteen komen er oliën en vetten vrij vanuit de toplaag, deze zijn uitermate moeilijk te verwijderen, na het polijsten en impregneren is er altijd een kans dat leisteen vettige vlekken blijft geven.

Hoe vaak moet ik mijn leisteen vloer laten polijsten?

Dat verschilt per huishouden enorm. Heb je kinderen, huisdieren zoals een kat of een hond. Of woon je samen in een appartement. Dit geeft een grootverschil qua onderhoud. In de regelmaat adviseren wij je leisteen vloer één keer per vijf jaar te polijsten. Deze frequentie kan echter altijd afwijken.

Is mijn leisteen na het polijsten makkelijker te onderhouden?

Jazeker, doordat de toplaag opnieuw gereinigd en gepolijst wordt, ontstaat er een nieuwer verdichte toplaag. Deze vernieuwde toplaag laat zich zeer eenvoudig onderhouden doormiddel van water en een dopje groene zeep.

Is het polijsten van leisteen duurzaam?

Ja, het polijsten van leisteen is een duurzame oplossing. Tijdens de behandeling wordt een miniem aan schoonmaakproducten gebruikt. Als er schoonmaakproducten gebruikt worden dan zijn deze biologisch afbreekbaar. Door de lagere periodieke frequentie van het polijsten is dit een veel duurzamere oplossing dan “kristalliseren van leisteen”.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Benieuwd Naar Basalt Polijst Mogelijkheden?

Hulp nodig bij je project, wij helpen je graag persoonlijk verder. Neem contact op, app ons, of bel 020 217 07 04.

Neem direct contact op
Back To Top
×