Ga naar hoofdinhoud

✔ Vrijblijvende offerte

✔ Gratis offerte

✔ Binnen 24 uur reactie

TERRAZZO VLOER POLIJSTEN

Natuursteen van allure. Informatie en advies om jouw terrazzo vloer gemakkelijker te onderhouden

Fris &
Actueel

 Polijsten. Voor het behoud van rijkdom en schoonheid van je terrazzo vloer 

Een gepolijste terrazzo vloer is fris en en heeft een grootse en majestueuze uitstraling. Hoe krijg jij de glans en frisheid op je vloer? Lees hier alles over het polijsten van terrazzo.

Waarom terrazzo polijsten

Wat is het resultaat van een gepolijste terrazzo vloer?
Is je vloer dof geworden door verkeerd gebruik, zitten er lijmresten op je terrazzo vloer, is je terrazzo niet goed meer te reinigen. Vindt je in een bestaande woning onder laminaat, zeil of linoleum een oude bestaande terrazzo vloer. Dan is het de overweging waard om je terrazzo vloer te laten schuren en polijsten. Het voordeel van het polijsten is dat doffe plekken en andere vervuiling verdwijnen. De toplaag van de terrazzo vloer gaat mooi glanzen en is weer eenvoudig te onderhouden met een beetje groene zeep en water.

Wat is vloer polijsten
waarom vloer polijsten

Wat is terrazzo polijsten?

Wat houdt het polijsten van terrazzo precies in?
We gaan eerst het oppervlakte van het terrazzo licht schuren. Bij heftige vervuiling wordt de toplaag verder afgeschuurd, zodat we de nieuwe toplaag van terrazzo kunnen polijsten. In deze fase van het polijsten wordt de terrazzo vloer dof en verdwijnen oppervlakkige krasjes en beschadigingen. We gaan nu het terrazzo laten glanzen. In de navolgende fases wordt de toplaag door middel van het polijsten steeds meer verdicht. Deze verdichting van de nieuwe terrazzo toplaag geeft een hogere glans. We gebruiken hiervoor speciale nylon pads met diamant die steeds fijner worden. Onze adviseurs helpen u graag met het bepalen van de glansgraad op je terrazzo.

Wanneer terrazzo polijsten

Hoe vaak een terrazzo vloer polijsten?

Kleine beschadigingen, krassen of doffe vlekken  aan je terrazzo vloer. Deze slijtage wordt op den duur steeds zichtbaarder, je terrazzo vloer heeft niet meer die frisse uitstraling van weleer. Het wordt nu weer tijd om je terrazzo te gaan polijsten. Nadat het terrazzo is gepolijst is de vloer weer simpel te onderhouden. Je kunt nu weer jaren genieten van je frisse terrazzo vloer. Weet je trouwens dat terrazzo ook granito of graniet wordt genoemd.

Voordelen vloer polijsten

Terrazzo vloer polijsten

Doffe plekken kleine beschadigingen, krasjes op het oppervlakte van je terrazzo. Een verkeerd schoonmaak product gebruikt… Een ongeluk zit in een klein hoekje. Wij helpen je graag, via een eenvoudig stappenplan met een aantal vragen weten we binnen de kortste keren of je terrazzo vloer moet worden gepolijst. Je hebt van ons binnen 24 uur een geheel vrijblijvende offerte in huis.

Vloer polijsten checklist

Kosten terrazzo vloer polijsten

Terrazzo vloer polijsten kosten
Terrazzo vloeren zijn gemaakt van marmer en graniet korrels gemixt met cement. De marmer korrels en het cement bevatten veel kalk en zijn gevoelig voor zuren. Onze specialisten polijsten eenvoudig in een paar stappen je terrazzo vloer. Wij polijsten vloeren in de gehele randstad zoal Amsterdam, Den Haag, Leiden, Delft en Rotterdam. Tot een 15 m2 ontvangt u van ons een vast tarief voor het polijsten van een terrazzo vloer, wij noemen dit een aanneemsom. Boven de 15 m2 ontvangt u van ons aantrekkelijke meter prijzen voor het polijsten van granito. Bel, mail of whatsapp ons voor een vrijblijvende offerte.

Terrazzo vloer zelf polijsten ?

Ben je er niet zeker van of je terrazzo vloer toe is aan een polijst beurt? Wil je graag zelf je terrazzo vloer polijsten, of wil je graag een polijstmachine huren om jouw terrazzo zelf schoon te maken? Lees hier alles over zelf een terrazzo vloer polijsten.

Geen zin om zelf te gaan polijsten. Maak gebruik van deze handige checklist. Werk in een paar minuten 10 vragen af en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Vloer polijsten checklist

Ontvang een vrijblijvende offerte

Binnen 24 uur een offerte op maat, maak snel een afspraak met een van onze specialisten!

Veelgestelde vragen over terrazzo vloer polijsten

Geeft het polijsten van een terrazzo vloer veel stof?

Het antwoord hierop is nee. Het polijsten van een terrazzo vloer gebeurt met water en speciale polijst schijven. Het water met daarin residu van water en een minimaal aan schoonmaakproduct wordt afgezogen met een waterstofzuiger. Dit residu is niet schadelijk voor het milieu.

Hoe lang duurt het polijsten van een terrazzo vloer?

Een gemiddelde woning in Nederland heeft een woonoppervlakte van tussen de 40 en 60 vierkante meter. Echter bij terrazzo vloeren zijn deze afmetingen veel beperkter, deze vloeren komen dan ook meestal voor als hal, badkamer of toilet. Afmetingen van een paar meter tot een maximum van 15 vierkante meters. Door ons speciale Twister systeem of de Spaanse methode hebben we maximaal één werkdag nodig om je terrazzo vloer te reinigen en polijsten.

Hoe vaak moet ik mijn terrazzo vloer laten polijsten?

Dat verschilt per huishouden enorm. Heb je kinderen, huisdieren zoals een kat of een hond. Of woon je samen in een appartement. Dit geeft een grootverschil qua onderhoud. In de regelmaat adviseren wij je terrazzo vloer één keer per tien jaar te polijsten. Deze frequentie kan echter altijd afwijken.

Is mijn terrazzo vloer na het polijsten makkelijker te onderhouden?

Jazeker, doordat de toplaag opnieuw gereinigd en gepolijst wordt, ontstaat er een nieuwer verdichte toplaag. Deze vernieuwde terrazzo toplaag laat zich zeer eenvoudig onderhouden doormiddel van water en een dopje groene zeep.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Hulp nodig bij je project, wij helpen je graag persoonlijk verder. Neem contact op, app ons, of bel 020 217 07 04.

Neem direct contact op
Back To Top
×