loading

Vloerpolijsten.nl B.V. is al jaren de specialist in het onderhoud van beton en natuursteen. Laagdrempelig en concurrerende prijzen.

Contact Info

Natuursteen van allure. Informatie en advies om jouw terrazzo vloer gemakkelijker te onderhouden
Polijsten. Voor het behoud van rijkdom en schoonheid van je terrazzo vloer

Een gepolijste terrazzo vloer is fris en en heeft een grootse en majestueuze uitstraling. Hoe krijg jij de glans en frisheid op je vloer? Lees hier alles over het polijsten van terrazzo.

Wat is het resultaat van een gepolijste terrazzo vloer?
Waarom terrazzo polijsten

Is je vloer dof geworden door verkeerd gebruik, zitten er lijmresten op je terrazzo vloer, is je terrazzo niet goed meer te reinigen. Vindt je in een bestaande woning onder laminaat, zeil of linoleum een oude bestaande terrazzo vloer. Dan is het de overweging waard om je terrazzo vloer te laten schuren en polijsten. Het voordeel van het polijsten is dat doffe plekken en andere vervuiling verdwijnen. De toplaag van de terrazzo vloer gaat mooi glanzen en is weer eenvoudig te onderhouden met een beetje groene zeep en water.

Fris & Actueel
Wat houdt het polijsten van terrazzo precies in?
Wat is terrazzo polijsten?

We gaan eerst het oppervlakte van het terrazzo licht schuren. Bij heftige vervuiling wordt de toplaag verder afgeschuurd, zodat we de nieuwe toplaag van terrazzo kunnen polijsten. In deze fase van het polijsten wordt de terrazzo vloer dof en verdwijnen oppervlakkige krasjes en beschadigingen. We gaan nu het terrazzo laten glanzen. In de navolgende fases wordt de toplaag door middel van het polijsten steeds meer verdicht. Deze verdichting van de nieuwe terrazzo toplaag geeft een hogere glans. We gebruiken hiervoor speciale nylon pads met diamant die steeds fijner worden. Onze adviseurs helpen u graag met het bepalen van de glansgraad op je terrazzo.

Hoe vaak terrazzo polijsten
Wanneer terrazzo polijsten
Hoe vaak een terrazzo vloer polijsten?
Wanneer terrazzo polijsten

Kleine beschadigingen, krassen of doffe vlekken aan je terrazzo vloer. Deze slijtage wordt op den duur steeds zichtbaarder, je terrazzo vloer heeft niet meer die frisse uitstraling van weleer. Het wordt nu weer tijd om je terrazzo te gaan polijsten. Nadat het terrazzo is gepolijst is de vloer weer simpel te onderhouden. Je kunt nu weer jaren genieten van je frisse terrazzo vloer. Weet je trouwens dat terrazzo ook granito of graniet wordt genoemd.

Terrazzo vloer zelf polijsten?

Ben je er niet zeker van of je terrazzo vloer toe is aan een polijst beurt? Wil je graag zelf je terrazzo vloer polijsten, of wil je graag een polijstmachine huren om jouw terrazzo zelf schoon te maken? Lees hier alles over zelf een terrazzo vloer polijsten.

Geen zin om zelf te gaan polijsten. Maak gebruik van deze handige checklist. Werk in een paar minuten 10 vragen af en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Terrazzo vloer polijsten prijs
Kosten terrazzo vloer polijsten

Terrazzo vloeren zijn gemaakt van marmer en graniet korrels gemixt met cement. De marmer korrels en het cement bevatten veel kalk en zijn gevoelig voor zuren. Onze specialisten polijsten eenvoudig in een paar stappen je terrazzo vloer. Wij polijsten vloeren in de gehele randstad zoal Amsterdam, Den Haag, Leiden, Delft en Rotterdam. Tot een 15 m2 ontvangt u van ons een vast tarief voor het polijsten van een terrazzo vloer, wij noemen dit een aanneemsom. Boven de 15 m2 ontvangt u van ons aantrekkelijke meter prijzen voor het polijsten van granito. Bel, mail of whatsapp ons voor een vrijblijvende offerte.

service-img

Via een eenvoudig stappenplan met een aantal vragen weten we binnen de kortste keren of een vloer van terrazzo gepolijst moet worden

Checklist terrazzo vloer polijsten
Terrazzo vloer polijsten

Doffe plekken kleine beschadigingen, krasjes op het oppervlakte van je terrazzo. Een verkeerd schoonmaak product gebruikt… Een ongeluk zit in een klein hoekje. Wij helpen je graag, via een eenvoudig stappenplan met een aantal vragen weten we binnen de kortste keren of je terrazzo vloer moet worden gepolijst. Je hebt van ons binnen 24 uur een geheel vrijblijvende offerte in huis.

Terrazzo professioneel laten polijsten?
Ontvang een vrijblijvende offerte

Binnen 24 uur een offerte op maat, maak snel een afspraak met een van onze specialisten! Wij hebben de meest duurzame oplossing.

Veelgestelde vragen over terrazzo vloer polijsten
Nog vragen?

Geeft het polijsten van terrazzo vloer veel stof?

Het antwoord hierop is nee. Het polijsten van een terrazzo vloer gebeurt met water en speciale polijst schijven. Het water met daarin residu van water en een minimaal aan schoonmaakproduct wordt afgezogen met een waterstofzuiger. Dit residu is niet schadelijk voor het milieu.

Hoe lang duurt het polijsten van een terrazzo vloer?

Een gemiddelde woning in Nederland heeft een woonoppervlakte van tussen de 40 en 60 vierkante meter. Echter bij terrazzo vloeren zijn deze afmetingen veel beperkter, deze vloeren komen dan ook meestal voor als hal, badkamer of toilet. Afmetingen van een paar meter tot een maximum van 15 vierkante meters. Door ons speciale Twister systeem of de Spaanse methode hebben we maximaal één werkdag nodig om je terrazzo vloer te reinigen en polijsten.

Hoe vaak moet ik mijn terrazzo vloer laten polijsten?

Dat verschilt per huishouden enorm. Heb je kinderen, huisdieren zoals een kat of een hond. Of woon je samen in een appartement. Dit geeft een grootverschil qua onderhoud. In de regelmaat adviseren wij je terrazzo vloer één keer per tien jaar te polijsten. Deze frequentie kan echter altijd afwijken.

Is mijn terrazzo vloer na het polijsten gemakkelijker te onderhouden?

Jazeker, doordat de toplaag opnieuw gereinigd en gepolijst wordt, ontstaat er een nieuwer verdichte toplaag. Deze vernieuwde terrazzo toplaag laat zich zeer eenvoudig onderhouden doormiddel van water en een dopje groene zeep.

Neem direct contact op
Benieuwd naar de mogelijkheden?

Elk project is anders, wij helpen je graag persoonlijk verder. Neem contact op via ons formulier, App ons even of bel ons via 020 217 07 04.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Klik of sleep bestanden naar dit veld om te uploaden. Je kunt tot 3 bestanden uploaden.
Voeg wat foto's toe of verstuur ze via de WhatsApp als u dat gemakkelijker en handiger vindt
×