Skip to content

✔ Vrijblijvende offerte

✔ Gratis schaderapport

✔ Binnen 24 uur reactie

MARMEREN VLOER POLIJSTEN

Informatie voor het laten glanzen van dof marmer

Sjiek &
Modern

Marmer vloer polijsten, wij brengen glans terug

Meer glans op je marmeren vloer, een makkelijk te onderhouden vloer. Lees hier alles over hoe je marmer kan polijsten. Wij maken dof marmer weer glanzend.

Waarom marmer polijsten

Wat is het resultaat van marmer polijsten?
Is je vloer dof geworden, zijn er kleine krasjes ontstaan, is je marmeren vloer niet goed meer te reinigen. Dan is het de overweging waard om een marmer vloer te polijsten. Het voordeel van marmer polijsten is dat doffe vlekken en lichte oppervlakkige krasjes als sneeuw voor de zon verdwijnen. Je vloer gaat glanzen en is weer eenvoudig te onderhouden met een beetje zeep en water. Tevens is het polijsten van marmer een duurzame oplossing.

Wat is vloer polijsten
waarom vloer polijsten

Kan je marmer polijsten

Waarmee kun je marmer polijsten?
Bij het zoeten of polijsten van marmer gaan we eerst de tegels grondig reinigen. We noemen dit oppervlakkig schuren. In deze fase van het polijsten wordt de vloer dof en verdwijnen oppervlakkige krasjes. We gaan nu weer het marmer laten glanzen. In de navolgende fases wordt de toplaag van het marmer steeds meer verdicht. Deze verdichting van de marmeren toplaag geeft een hoge glans. We gebruiken hiervoor speciale schuurschijven met diamant die steeds fijner worden. Je kunt zelf aangeven hoe hoog je de glans wilt hebben op je marmeren vloer.

Wanneer marmeren vloer polijsten

Hoe vaak is marmer polijsten nodig?
Door de jaren heen treedt slijtage op aan de toplaag van een marmeren vloer. Deze slijtage wordt op den duur steeds zichtbaarder, doffe of matte vlekken, kleine oppervlakkige krasjes, vervuiling van buitenaf, je marmeren vloer verliest haar glans. Het wordt nu weer tijd om je marmeren vloer te polijsten. Twijfel je om de marmeren vloer te laten polijsten. Wij adviseren je graag wat de mogelijkheden zijn. Weet je trouwens dat veel mensen hun glans veel te hoog vinden op een marmeren vloer. We kunnen een marmeren vloer ook egaal doffer maken. Wij hebben de meest duurzame oplossing voor het polijsten van een marmeren vloer.

Voordelen vloer polijsten

Dof marmer zoeten of polijsten?

Oppervlakkige krassen in de vloer, doffe plekken of looppaden op je marmeren vloer. Een verkeerd schoonmaak product gebruikt… Een ongeluk zit in een klein hoekje. Wij helpen je graag, via een eenvoudig stappenplan met een aantal vragen weten we binnen de kortste keren of een vloer van marmer moet worden gepolijst. Je hebt van ons binnen 24 uur een geheel gratis schade rapport in huis.

Gratis professioneel schaderapport

Kosten marmer vloer polijsten

Marmer vloer polijsten prijs
Marmer behoort tot de zachtere natuursteen soorten. Deze soorten bevatten  veel kalk en zijn door professionals eenvoudig in een paar fases te reinigen en te  polijsten. Wij polijsten vloeren in de gehele randstad zoal Amsterdam, Den Haag, Leiden, Delft en Rotterdam. Tot een 35 m2 ontvangt u van ons een vast tarief voor het polijsten van een marmer vloer. Boven de 35 m2 ontvangt u van ons aantrekkelijke meterprijzen voor het polijsten van marmer. Bel, mail of whats app ons voor een vrijblijvende offerte.

Hardsteen Vloer Polijsten

Marmeren vloer zelf polijsten?

Ben je er niet zeker van of je natuursteen vloer toe is aan een polijst beurt? Wil je graag zelf je marmeren vloer polijsten, of wil je graag een polijstmachine huren om jouw marmer te behandelen? Lees hier alles over zelf een marmeren vloer polijsten.

Geen zin om zelf te gaan polijsten. Maak gebruik van deze handige checklist. Werk in een paar minuten 10 vragen af en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Vloer polijsten checklist

Ontvang een vrijblijvende offerte

Binnen 24 uur een offerte op maat, maak snel een afspraak met een van onze specialisten!

Veelgestelde vragen over marmer vloer polijsten

Waarmee kun je marmer polijsten?

Marmer kun je polijsten met speciale polijstschijven, deze polijstschijven zijn vermengt met een kunststof diamanten korrel. Deze diamanten korrel zorgt ervoor dat een marmeren vloer duurzaam kan worden gepolijst zonder toevoeging van chemische middelen. Door een steeds fijnere diamant korrel in de schuurschijven ontstaat een steeds hogere glans op het marmer.

Geeft het marmer polijsten veel stof?

Het antwoord hierop is nee. Het polijsten van tegels of een vloer van marmer gebeurt met water en speciale polijstschijven. Het water met daarin residu van water en een minimaal aan schoonmaakproduct wordt afgezogen met een waterstofzuiger. Dit residu of slib kan gewoon worden afgevoerd in het toilet of afvoerput.

Hoe vaak moet ik mijn marmer laten polijsten?

Dat verschilt per huishouden enorm. Heb je kinderen, huisdieren zoals een kat of een hond. Of woon je samen in een appartement. Dit geeft een grootverschil qua onderhoud. In de regelmaat adviseren wij je marmeren vloer één keer per vijf jaar te polijsten. Deze frequentie kan echter altijd afwijken.

Hoe lang duurt het polijsten van een marmeren vloer?

Een gemiddelde woning in Nederland heeft een woonoppervlakte van tussen de 40 en 60 vierkante meter. Door ons speciale Twister systeem of de Spaanse methode hebben we maximaal één werkdag nodig om je marmer vloer te reinigen en polijsten.

Is mijn marmeren vloer na het polijsten makkelijker te onderhouden?

Jazeker, doordat de toplaag opnieuw gereinigd en gepolijst wordt, ontstaat er een nieuwer verdichte toplaag. Deze vernieuwde marmeren toplaag laat zich zeer eenvoudig onderhouden doormiddel van water en een dopje groene zeep.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Benieuwd Naar Marmer Polijst Mogelijkheden?

Hulp nodig bij je project, wij helpen je graag persoonlijk verder. Neem contact op, app ons, of bel 020 217 07 04.

Neem direct contact op
Back To Top
×