Skip to content

✔ Vrijblijvende offerte

✔ Gratis schaderapport

✔ Binnen 24 uur reactie

GRANIETEN VLOER POLIJSTEN

Informatie om de pracht en praal van graniet in ere te herstellen

Onvervalst &
Glansrijk

 Geef je doffe granieten vloer weer de aanzien die het verdient

Een granieten vloer heeft een prachtige, intense glans. Door de jaren heen wordt de glans minder op je graniet, zeker als jij je vloer vrij intensief gebruikt. Na enkele jaren kan de glans van de vloer zelfs helemaal verdwenen zijn. Gelukkig kun je hier iets aan doen. Lees hier alles over het polijsten van graniet.

Waarom graniet polijsten

Wat is het resultaat van graniet polijsten?
Zijn je granieten tegels dof geworden, zitten er kleine krasjes in de toplaag van je graniet, is de granieten vloer niet goed meer te reinigen. Dan is het de overweging waard om je granieten vloer tegels te polijsten. Het voordeel van granieten vloer tegels  polijsten is dat doffe vlekken en lichte oppervlakkige krasjes binnen de kortste keren verdwijnen. Je vloer tegels van graniet gaan weer intens glanzen en de vloertegels zijn weer eenvoudig te onderhouden met een beetje  groene zeep en water.

Wat is vloer polijsten
waarom vloer polijsten

Wat is graniet polijsten

Wat houdt het polijsten van een granieten vloer precies in?
Bij het polijsten van graniet gaan we eerst de vloer tegels grondig reinigen. Dit doen we door het oppervlakte van graniet te schuren met speciale diamantschijven. In deze fase van het polijsten wordt de vloer dof en verdwijnen oppervlakkige krasjes. We gaan nu weer het doffe graniet laten glanzen. In de navolgende fases wordt met steeds fijnere diamantschijven de glans weer terug gehaald op de granieten vloer tegels. Je kunt zelf aangeven hoe hoog je de glans wilt hebben op je graniet vloer.

Wanneer een granieten vloer polijsten

Hoe vaak moet je graniet laten polijsten?
Door de jaren heen treedt slijtage op aan de toplaag van je granieten vloer tegels. Deze slijtage wordt op den duur steeds zichtbaarder, doffe of matte vlekken, kleine oppervlakkige krasjes, vervuiling van buitenaf, je granieten vloer verliest haar glansen wordt dof. Het wordt nu weer tijd om je graniet vloer te polijsten. Twijfel je er over of jou granieten vloer tegels moet worden gepolijst. Geen probleem. Wij adviseren je graag vrijblijvend wat de mogelijkheden zijn. Weet je trouwens dat granito en terrazzo ook vaak gewoon als graniet door het leven gaan. Ook dit kunnen we gewoon polijsten.

Voordelen vloer polijsten

Dof graniet laten polijsten?

Oppervlakkige krassen in de vloer, doffe plekken of looppaden op je granieten tegel vloer. Wij helpen je graag, via een eenvoudig stappenplan met een aantal vragen weten we binnen de kortste keren of je granieten vloer moet worden gepolijst. Je hebt van ons binnen 24 uur een geheel gratis schade rapport in huis.

Gratis professioneel schaderapport

Kosten graniet polijsten

Granieten vloer polijsten prijs
Graniet behoort tot de hardste natuursteen soorten. Deze stollingsgesteentes zijn van mineralen zoals kwarts en mica opgebouwd. Hardere steen soorten zijn moeilijker te polijsten. Hierdoor is het polijsten van graniet iets duurder dan bij andere zachtere natuursteen soorten.  Wij polijsten vloeren in de gehele randstad zoal Amsterdam, Den Haag, Leiden, Delft en Rotterdam. Tot een 35 m2 ontvangt u van ons een vast tarief voor het polijsten van je granieten vloer. Boven de 35 m2 ontvang je van ons aantrekkelijke meterprijzen voor het polijsten van graniet. Bel, mail of whats app ons voor een vrijblijvende offerte.

Hardsteen Vloer Polijsten

Granieten vloer zelf polijsten?

Ben je er niet zeker van of je granieten vloer toe is aan een polijst beurt? Wil je graag zelf je granieten vloer polijsten, of wil je graag een polijstmachine huren om jouw vloer tegels van graniet te behandelen? Lees hier alles over zelf een granieten vloer polijsten.

Geen zin om zelf te gaan polijsten. Maak gebruik van deze handige checklist. Werk in een paar minuten 10 vragen af en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Vloer polijsten checklist

Ontvang een vrijblijvende offerte

Binnen 24 uur een offerte op maat, maak snel een afspraak met een van onze specialisten!

Veelgestelde vragen over een granieten vloer polijsten

Geeft het polijsten van graniet veel stof?

Het antwoord hierop is nee. Het polijsten van tegels of een vloer van graniet gebeurt met water en speciale polijst pads. Het water met daarin residu van water en een minimaal aan schoonmaakproduct wordt afgezogen met een waterstofzuiger.

Hoe lang duurt het polijsten van graniet?

Een gemiddelde woning in Nederland heeft een woonoppervlakte van tussen de 40 en 60 vierkante meter. Door ons speciale Twister systeem of de Spaanse methode hebben we maximaal één werkdag nodig om je granieten vloer te poetsen en polijsten.

Hoe vaak moet ik mijn granieten vloer laten polijsten?

Dat verschilt per huishouden enorm. Heb je kinderen, huisdieren zoals een kat of een hond. Of woon je samen in een appartement. Dit geeft een grootverschil qua onderhoud. In de regelmaat adviseren wij je granieten vloer één keer per vijf jaar te polijsten. Deze frequentie kan echter altijd afwijken.

Is mijn granieten vloer na het polijsten makkelijker te onderhouden?

Jazeker, doordat de toplaag opnieuw gereinigd en gepolijst wordt, ontstaat er een nieuwer verdichte toplaag. Deze vernieuwde toplaag laat zich zeer eenvoudig onderhouden doormiddel van water en een dopje groene zeep.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Hulp nodig bij je project, wij helpen je graag persoonlijk verder. Neem contact op, app ons, of bel 020 217 07 04.

Neem direct contact op
Back To Top
×