Skip to content

✔ Vrijblijvende offerte

✔ Gratis schaderapport

✔ Binnen 24 uur reactie

TRAVERTIN VLOER POLIJSTEN

Informatie, tips en advies voor een sterkere en duurzame travertin vloer

Warm &
Elegant

 Herstel de glans en geef jouw travertin vloer een tweede leven met behulp van polijsten

Een travertin vloer is warm, elegant en hedendaags. Heb je een nieuwe vloer van travertin aangeschaft? Of ben je in het bezit van een mooie travertin vloer en wil je graag advies over het onderhouden? Lees hier alles over het polijsten van een travertin vloer.

Waarom travertin polijsten

Kleine krassen en doffe plekken zijn verleden tijd.
Is je vloer dof geworden, zijn er kleine krasjes ontstaan, is je  travertin niet goed meer te reinigen. Dan is het de overweging waard om je vloer van travertin te polijsten. Het voordeel van een travertin vloer polijsten is dat doffe vlekken en lichte oppervlakkige krasjes als sneeuw voor de zon verdwijnen. Je vloer gaat weer prachtig glanzen en is weer eenvoudig te onderhouden met een beetje zeep en water. Het polijsten van een travertin vloer is een duurzame oplossing.

Wat is vloer polijsten
waarom vloer polijsten

Hoe behandel je travertin

Wat houdt het polijsten van een travertin vloer precies in?
Bij het zoeten of polijsten van travertin gaan we eerst de tegels grondig reinigen. We noemen dit oppervlakkig schuren. In deze fase van het polijsten wordt de vloer dof en verdwijnen oppervlakkige krasjes. We gaan nu weer het travertin weer mooi laten glanzen. In de navolgende fases wordt de toplaag van het travertin steeds meer verdicht. Deze verdichting van de travertin toplaag geeft een hoge glans. Voor het polijsten van een travertin vloer gebruiken we schuurschijven met speciale kunststof diamanten toevoegingen. Je kunt zelf aangeven hoe hoog je de glans wilt als we je travertin vloer polijsten. Het op glans brengen van travertin wordt ook wel poetsen of zoeten genoemd.

Wanneer een travertin vloer polijsten

Onderhoud is behoud van je travertin 
Door de jaren heen treedt slijtage op aan de toplaag van een travertin vloer. Deze slijtage wordt op den duur steeds zichtbaarder, doffe of matte vlekken, kleine oppervlakkige krasjes, vervuiling van buitenaf, je travertin vloer verliest haar glans. Het wordt nu weer tijd om je travertin vloer te polijsten. Wij adviseren je graag wat de mogelijkheden zijn om een travertin vloer te laten polijsten. Weet je trouwens dat veel mensen hun glans veel te hoog vinden op een travertin vloer. Geen probleem we kunnen een travertin vloer ook egaal doffer maken.

Voordelen vloer polijsten

Dof travertin laten polijsten of zoeten?

Oppervlakkige krassen in de vloer, doffe plekken of looppaden op je travertin vloer. Een verkeerd schoonmaak product gebruikt… Een ongeluk zit in een klein hoekje. Wij helpen je graag, via een eenvoudig stappenplan met een aantal vragen weten we binnen de kortste keren of een vloer van travertijn moet worden gepolijst. Je hebt van ons binnen 24 uur een geheel gratis schade rapport of een vrijblijvende offerte in huis.

Gratis professioneel schaderapport

Kosten travertin polijsten

Travertin vloer polijsten kosten
Travertin behoort tot de zachtere natuursteen of kalksteen soorten. Deze soorten bevatten veel kalk en zijn door professionals eenvoudig in een paar fases te reinigen en te  polijsten. Wij polijsten vloeren in de gehele randstad zoal Amsterdam, Den Haag Leiden, Delft en Rotterdam. Tot een 35 m2 ontvangt u van ons een vast tarief voor het polijsten van een travertin vloer. Boven de 35 m2 ontvangt u van ons aantrekkelijke meterprijzen voor het polijsten van natuursteen. Bel, mail of whats app ons voor een vrijblijvende offerte.

Hardsteen Vloer Polijsten

Travertin vloer zelf polijsten?

Ben je er niet zeker van of je travertin vloer toe is aan een polijst beurt? Wil je graag zelf je travertin vloer polijsten, of wil je graag een polijstmachine huren om jouw natuursteen te behandelen? Lees hier alles over zelf een travertin vloer polijsten.

Geen zin om zelf te gaan polijsten. Maak gebruik van deze handige checklist. Werk in een paar minuten 10 vragen af en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Vloer polijsten checklist

Ontvang een vrijblijvende offerte

Binnen 24 uur een offerte op maat, maak snel een afspraak met een van onze specialisten!

Veelgestelde vragen over travertin polijsten

Kun je travertin schuren?

Ja, travertin kun je schuren met speciale slijpschijven gebonden met diamant. Door de travertin vloer te schuren haal je de oude beschadigde toplaag weg. Dit kan soms wel een paar millimeter zijn. De vernieuwde toplaag die nu tevoorschijn komt kunnen we in verschillende fases wederom met slijpschijven en diamant gaan polijsten. De travertin vloer is dan in verschillende gradaties af te werken. Denk dan aan een verzoet of gepolijst niveau.

Geeft het polijsten van travertin veel stof?

Het antwoord hierop is nee. Het polijsten van tegels of een vloer van travertin gebeurt met water en speciale polijst schijven. Het water met daarin residu van water en een minimaal aan schoonmaakproduct wordt afgezogen met een waterstofzuiger.

Hoe lang duurt het polijsten van een travertin vloer?

Een gemiddelde woning in Nederland heeft een woonoppervlakte van tussen de 40 en 60 vierkante meter. Door ons speciale Twister systeem of de Spaanse methode hebben we maximaal één werkdag nodig om je travertin vloer te reinigen en polijsten.

Hoe vaak moet ik mijn travertin laten polijsten?

Dat verschilt per huishouden enorm. Heb je kinderen, huisdieren zoals een kat of een hond. Of woon je samen in een appartement. Dit geeft een grootverschil qua onderhoud. In de regelmaat adviseren wij je travertin vloer één keer per vijf jaar te polijsten. Deze frequentie kan echter altijd afwijken.

Is mijn travertin vloer na het polijsten makkelijker te onderhouden?

Jazeker, doordat de toplaag opnieuw gereinigd en gepolijst wordt, ontstaat er een nieuwer verdichte toplaag. Deze vernieuwde toplaag van het travertin laat zich zeer eenvoudig onderhouden doormiddel van water en een dopje groene zee

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Benieuwd Naar Travertin Polijst Mogelijkheden?

Hulp nodig bij je project, wij helpen je graag persoonlijk verder. Neem contact op, App ons, of bel 020 217 07 04.

Neem direct contact op
Back To Top
×