loading

Vloerpolijsten.nl B.V. is al jaren de specialist in het onderhoud van beton en natuursteen. Laagdrempelig en concurrerende prijzen.

Contact Info

Informatie, tips en advies voor een sterkere en duurzame travertin vloer
Herstel de glans en geef jouw travertin vloer een tweede leven met behulp van polijsten

Een travertin vloer is warm, elegant en hedendaags. Heb je een nieuwe vloer van travertin aangeschaft? Of ben je in het bezit van een mooie travertin vloer en wil je graag advies over het onderhouden? Lees hier alles over het polijsten van een travertin vloer.

Kleine krassen en doffe plekken zijn verleden tijd
Waarom travertin polijsten

Is je vloer dof geworden, zijn er kleine krasjes ontstaan, is je travertin niet goed meer te reinigen. Dan is het de overweging waard om je vloer van travertin te polijsten. Het voordeel van een travertin vloer polijsten is dat doffe vlekken en lichte oppervlakkige krasjes als sneeuw voor de zon verdwijnen. Je vloer gaat weer prachtig glanzen en is weer eenvoudig te onderhouden met een beetje zeep en water. Het polijsten van een travertin vloer is een duurzame oplossing.

Waarom travertin polijsten
Warm & Elegant
Wat houdt het polijsten van een travertin vloer precies in?
Hoe behandel je travertin

Bij het zoeten of polijsten van travertin gaan we eerst de tegels grondig reinigen. We noemen dit oppervlakkig schuren. In deze fase van het polijsten wordt de vloer dof en verdwijnen oppervlakkige krasjes. We gaan nu weer het travertin weer mooi laten glanzen. In de navolgende fases wordt de toplaag van het travertin steeds meer verdicht. Deze verdichting van de travertin toplaag geeft een hoge glans. Voor het polijsten van een travertin vloer gebruiken we schuurschijven met speciale kunststof diamanten toevoegingen. Je kunt zelf aangeven hoe hoog je de glans wilt als we je travertin vloer polijsten. Het op glans brengen van travertin wordt ook wel poetsen of zoeten genoemd.

Hoe vaak travertin polijsten
Wanneer travertin polijsten
Onderhoud is behoud van je travertin
Wanneer een travertin vloer polijsten

Door de jaren heen treedt slijtage op aan de toplaag van een travertin vloer. Deze slijtage wordt op den duur steeds zichtbaarder, doffe of matte vlekken, kleine oppervlakkige krasjes, vervuiling van buitenaf, je travertin vloer verliest haar glans. Het wordt nu weer tijd om je travertin vloer te polijsten. Wij adviseren je graag wat de mogelijkheden zijn om een travertin vloer te laten polijsten. Weet je trouwens dat veel mensen hun glans veel te hoog vinden op een travertin vloer. Geen probleem we kunnen een travertin vloer ook egaal doffer maken.

Vloer polijstmachine huren of liever vloer polijsten zelf doen?

Ben je er niet zeker van of je travertin vloer toe is aan een polijst beurt? Wil je graag jouw vloer polijsten, of wil je graag een polijstmachine huren om jouw travertin te behandelen? Check de mogelijkheden om een travertin vloer zelf te polijsten en wat er allemaal komt bij komt kijken.

Geen zin om zelf te gaan polijsten. Maak gebruik van deze handige checklist. Werk in een paar minuten 10 vragen af en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Travertin vloer polijsten kosten
Kosten travertin polijsten

Travertin behoort tot de zachtere natuursteen of kalksteen soorten. Deze soorten bevatten veel kalk en zijn door professionals eenvoudig in een paar fases te reinigen en te polijsten. Wij polijsten vloeren in de gehele randstad zoal Amsterdam, Den Haag Leiden, Delft en Rotterdam. Tot een 35 m2 ontvangt u van ons een vast tarief voor het polijsten van een travertin vloer. Boven de 35 m2 ontvangt u van ons aantrekkelijke meterprijzen voor het polijsten van natuursteen. Bel, mail of whats app ons voor een vrijblijvende offerte.

service-img

Via een eenvoudig stappenplan met een aantal vragen weten we binnen de kortste keren of een vloer van travertijn moet worden gepolijst

Checklist travertin vloer polijsten
Schade aan je travertin vloer?

Oppervlakkige krassen in de vloer, doffe plekken of looppaden op je travertin vloer. Een verkeerd schoonmaak product gebruikt… Een ongeluk zit in een klein hoekje. Wij helpen je graag, via een eenvoudig stappenplan met een aantal vragen weten we binnen de kortste keren of een vloer van travertijn moet worden gepolijst. Je hebt van ons binnen 24 uur een geheel gratis schade rapport of een vrijblijvende offerte in huis.

Travertin professioneel laten polijsten?
Ontvang een vrijblijvende offerte

Binnen 24 uur een offerte op maat, maak snel een afspraak met een van onze specialisten! Wij hebben de meest duurzame oplossing.

Veel gestelde vragen over travertin polijsten
Nog vragen?

Kun je travertin schuren?

Ja, travertin kun je schuren met speciale slijpschijven gebonden met diamant. Door de travertin vloer te schuren haal je de oude beschadigde toplaag weg. Dit kan soms wel een paar millimeter zijn. De vernieuwde toplaag die nu tevoorschijn komt kunnen we in verschillende fases wederom met slijpschijven en diamant gaan polijsten. De travertin vloer is dan in verschillende gradaties af te werken. Denk dan aan een verzoet of gepolijst niveau.

Hoe maak je een granito vloer schoon?

Als een granito vloer eenmaal gepolijst is, dan is deze zeer duurzaam in het onderhoud. Maak een sopje van lauw/ warm water en voeg hier een scheutje of dopje groene zeep aan toe. Breng het sopje aan met een mop of doek en laat het geheel natuurlijk drogen. De groene zeep zorgt ervoor dat je granito niet dof wordt. Tevens vertraagd de groene zeep tegen het binnendringen van vuil en vocht.

Geeft het polijsten van travertin veel stof?

Het antwoord hierop is nee. Het polijsten van tegels of een vloer van travertin gebeurt met water en speciale polijst schijven. Het water met daarin residu van water en een minimaal aan schoonmaakproduct wordt afgezogen met een waterstofzuiger.

Hoe lang duurt het polijsten van een travertin vloer?

Een gemiddelde woning in Nederland heeft een woonoppervlakte van tussen de 40 en 60 vierkante meter. Door ons speciale Twister systeem of de Spaanse methode hebben we maximaal één werkdag nodig om je travertin vloer te reinigen en polijsten.

Hoe vaak moet ik mijn travertin vloer laten polijsten?

Dat verschilt per huishouden enorm. Heb je kinderen, huisdieren zoals een kat of een hond. Of woon je samen in een appartement. Dit geeft een grootverschil qua onderhoud. In de regelmaat adviseren wij je travertin vloer één keer per vijf jaar te polijsten. Deze frequentie kan echter altijd afwijken.

Is mijn travertin vloer na het polijsten gemakkelijker te onderhouden?

Jazeker, doordat de toplaag opnieuw gereinigd en gepolijst wordt, ontstaat er een nieuwer verdichte toplaag. Deze vernieuwde toplaag van het travertin laat zich zeer eenvoudig onderhouden doormiddel van water en een dopje groene zeep.

Neem direct contact op
Benieuwd naar de mogelijkheden?

Elk project is anders, wij helpen je graag persoonlijk verder. Neem contact op via ons formulier, App ons even of bel ons via 020 217 07 04.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Klik of sleep bestanden naar dit veld om te uploaden. Je kunt tot 3 bestanden uploaden.
Voeg wat foto's toe of verstuur ze via de WhatsApp als u dat gemakkelijker en handiger vindt
×