Ga naar hoofdinhoud

✔ Vrijblijvende offerte

✔ Gratis schaderapport

✔ Binnen 24 uur reactie

BETON POLIJSTEN

Een industriële vloer met karakter. Alles wat je moet weten over het polijsten van een betonnen vloer.

Industrieel &
Stoer

 Geef je betonvloer een robuust en stoer uiterlijk 

Een gepolijste betonvloer heeft een eigentijdse en toch zeer tijdloze uitstraling die door zijn diversiteit in een groot aantal ruimtes zeker niet zou misstaan. Lees hier alles over het duurzaam polijsten van beton.

Waarom beton polijsten

Wat is het resultaat van een betonvloer polijsten?
Is je betonvloer dof, blijft je beton stof afgeven, wil je een robuuste uitstraling van je beton. Dan is het de overweging waard om je beton te polijsten. Het voordeel van een betonvloer polijsten is dat je geen stoffige, doffe uitstraling meer hebt. Je vloer gaat glanzen en heeft een robuust, industrieel karakter. Tevens is een gepolijste betonvloer eenvoudig te onderhouden met een beetje groene zeep en water. Wij hebben de meest duurzame oplossing om een betonvloer te polijsten.

Wat is vloer polijsten
waarom vloer polijsten

Hoe beton polijsten

Wat houdt het polijsten van een betonvloer precies in?
Beton polijsten is een techniek waarbij de toplaag van het beton steeds fijner wordt verdicht met slijp schijven en diamant. Door de verdichting van de toplaag ontstaat er een glans en tevens is het beton eenvoudig te onderhouden nadat deze gepolijst is. Eerst wordt het cementhuidje op het beton weg geschuurd. Het kwartshuidje wat hieronder vandaan komt is veel harder. De nieuwe betonnen toplaag wordt met schuurmachines en speciale diamant schijven geslepen en gepolijst. Door deze steeds fijnere afwerking ontstaat een betonvloer met een industrieel karakter.

Wanneer ga je een betonvloer polijsten

Hoe vaak ga je beton polijsten?
Heb je een monoliet afgewerkte betonvloer dan kun je ervoor kiezen om deze te schuren en te polijsten. Monoliet is hetzelfde als gevlinderd beton. Door het schuren en polijsten van een monoliet vloer krijgt je beton een stoer en industrieel karakter. Ook polijsten we bestaande betonvloeren die door de jaren heen vervuilt zijn geraakt. We polijsten het beton in verschillende fases en brengen na de polijst beurt een beschermende laag aan op het beton, deze beschermende laag trekt in de toplaag van het beton en vertraagd zo het binnendringen van vuil en vocht.

Voordelen vloer polijsten
Betonvloer Polijsten

Beschadigd of nieuw beton polijsten?

Een monoliet afgewerkte betonvloer die stof blijft afgeven, beschadigingen in je beton, lijmresten verwijderen of een doffe betonvloer waar je een mooie intense glans op wilt hebben. Wij helpen je graag, via een eenvoudig stappenplan met een aantal vragen weten we binnen de kortste keren of een betonvloer moet worden gepolijst. Je hebt van ons binnen 24 uur een geheel gratis schade rapport in huis.

Gratis professioneel schaderapport

Wat kost beton polijsten?

Beton polijsten prijs per m2
Beton is opgebouwd uit cement en bestanddelen zoals kwarts en grind. Hierdoor is iedere betonvloer anders. Beton polijsten is een delicaat werk, je doet dit niet even met een haakse slijper op een zaterdag ochtend. Voor het polijsten van beton heb je speciale gereedschappen met diamant nodig. Wij hanteren tot 35 m2 een vaste aanneemsom voor het polijsten van beton met diamant. Boven de 35 m2 ontvang je van ons aantrekkelijke meterprijzen voor het polijsten van beton met diamant. Wij werken door de gehele randstad, Amsterdam, Almere, Den Haag, Leiden, Delft, Haarlem, Rotterdam en Utrecht behoren tot ons werkgebied.

Betonvloer Polijsten

Beton zelf polijsten?

Zelf beton polijsten met een haakse slijper? Of een machine huren om een betonvloer te polijsten. Alle ins en outs om een betonvloer te polijsten Lees hier alles over zelf beton polijsten.

Geen zin om zelf te gaan polijsten. Maak gebruik van deze handige checklist. Werk in een paar minuten 10 vragen af en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Vloer polijsten checklist

Ontvang een vrijblijvende offerte

Binnen 24 uur een offerte op maat, maak snel een afspraak met een van onze specialisten!

Veelgestelde vragen over beton polijsten

Geeft het polijsten van beton veel stof?

Het antwoord hierop is nee. Het polijsten van beton gebeurt met water en speciale polijst pads. Het water met daarin slurrie of residu van het beton wordt afgezogen met een waterstofzuiger. Dit residu kan gewoon worden afgevoerd, het bevat grotendeels uitgehard cement.

Hoe lang duurt het polijsten van beton?

Een gemiddelde woning in Nederland heeft een woonoppervlakte van tussen de 40 en 60 vierkante meter. Door ons speciale Twister systeem of de Spaanse methode hebben we maximaal één werkdag nodig om je betonvloer te polijsten. vaak wordt ook nog dezelfde dag het beton geïmpregneerd.

Hoe vaak moet ik mijn betonvloer laten polijsten?

Dat verschilt per huishouden enorm. Heb je kinderen, huisdieren zoals een kat of een hond. Of woon je samen in een appartement. Dit geeft een grootverschil qua onderhoud. Wat veel kan uitmaken is het jaarlijks zelf impregneren van je betonvloer. In de regelmaat adviseren wij de vloer één keer per vijf jaar te polijsten. Deze frequentie kan echter altijd afwijken.

Is mijn betonvloer na het polijsten makkelijker te onderhouden?

Jazeker, doordat de toplaag opnieuw gereinigd en gepolijst wordt, ontstaat er een nieuwer verdichte toplaag van beton. Deze vernieuwde toplaag laat zich zeer eenvoudig onderhouden doormiddel van water en een dopje groene zeep. Let wel op met reinigingsproducten waar zuur in zit, zuur tast het kalk aan in de toplaag van je beton, dit geeft witte vlekken. Zelfs na een polijst en impregneer behandeling.

Hoe een betonvloer polijsten?

Wij hebben een zeer duurzame oplossing om een betonvloer te polijsten. Met speciale schuurschijven gebonden met diamant. Door een steeds fijnere schuurschijf te gebruiken onder een polijstmachine creëren we een steeds hogere glans. Bij deze duurzame behandeling wordt een miniem aan schoonmaakproducten gebruikt.

Kun je beton polijsten?

Beton is een combinatie van cement en vul- of bindmiddelen zoals kiezels of stenen. Na 28 dagen is beton volledig uitgehard. Het uitgeharde beton is alleen goed te polijsten met schuurschijven en een speciale binding van diamant. Onze specialisten bij vloerpolijsten.nl werken alleen op deze manier.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Benieuwd Naar Betonvloer Polijst Mogelijkheden?

Hulp nodig bij je project, wij helpen je graag persoonlijk verder. Neem contact op, app ons, of bel 020 217 07 04.

Neem direct contact op
Back To Top
×