loading

Vloerpolijsten.nl B.V. is al jaren de specialist in het onderhoud van beton en natuursteen. Laagdrempelig en concurrerende prijzen.

Contact Info

Een milieuvriendelijke en duurzame oplossing voor een glanzende vloer
De goedkoopste & snelste manier om een vloer te laten glanzen

Polijsten is een van de meest toegepaste en populaire methodes om een natuursteen- of betonvloer in glans te herstellen en te voorzien van een prachtige uitstraling krijgen. Dit is dus ook de perfecte oplossing voor een lang, glanzend en blijvend resultaat.

Hoe raakt een natuursteen vloer haar glans kwijt?
Waarom verdwijnt de glans van natuursteen

Het is helaas niet te vermijden. Op een gegeven moment wordt een natuursteen - of beton vloer wordt dof en verliest haar glans. Het is een natuurlijk slijtageproces. Door alleen al het lopen over de vloer wordt het oppervlak ruwer en deze ruwheid zorgt ervoor dat het steeds minder glanst. Dit slijtproces wordt nog eens extra versneld als er zand van buiten mee wordt genomen. Dat werkt namelijk bijna als schuurpapier. Een andere reden is, dat in de loop van de tijd, vuil zich hecht aan het oppervlak. Hoe snel dat gaat is afhankelijk van de poreusheid van de steen.

Duurzaam & milieuvriendelijk
Werkwijze van het polijsten van vloeren
Wat is polijsten van natuursteen en beton

Soms is het schoonmaken en reinigen niet meer afdoende om de glans weer terug te krijgen op natuursteen- of betonvloeren. Polijsten is dan een behandeltechniek die er wel voor kan zorgen dat doffe vloeren weer in glans hersteld worden

Polijsten is een proces waarbij in verschillende fases materiaal glad en glanzend wordt gemaakt. Hierdoor ontstaat een spiegelend effect.  

Bekijken we een ruw oppervlak, zoals een beton- of natuursteen vloer onder een sterke microscoop, dan vertoont het ongepolijste oppervlak hoogteverschillen. Of onder een microscoop gezien, pieken en dalen. Door het oppervlak herhaaldelijk te schuren, worden de pieken en dalen van dit oppervlakte vlak gemaakt.

Het polijsten van natuursteen begint met een zeer grove korrel. Deze grofheid van de schuurkorrel wordt na iedere polijst fase fijner. Hoe beter de vlakheid van het natuursteen, hoe hoger de uiteindelijke glans op het oppervlak.

Bij kalkhoudende natuursteensoorten zoals hardsteen, kalksteen, marmer of travertin, wordt als laatste fase nog wel eens een ets stap toegepast. Deze laatste ets-stap in het polijst proces verdicht de toplaag nog meer zodat er een nog hogere glans ontstaat op het natuursteen. Wij noemen deze laatste fase het “poeder of micro polijsten“.

Hoe vaak marmer polijsten
Wanneer marmer polijsten
Wat zijn redenen voor vloer polijsten?
Wanneer vloer polijsten

Als een vloer dof is of als er krassen ontstaan zijn, dan is is het polijsten van een beton- of natuursteen vloer de perfecte oplossing om de vloer in glans te herstellen. Hieronder enkele redenen en voorbeelden wanneer het verstandig is om stappen te ondernemen.

Via een eenvoudig stappenplan met een aantal vragen weten we binnen de kortste keren of een natuurstenen- of betonvloer moet worden gepolijst.

Waarom natuursteen - of beton polijsten
Voordelen polijsten van beton en natuursteen

Twijfel je nog om je vloer te polijsten? Hik je misschien op tegen de kosten?

Polijsten is een van de meest toegepaste en populaire methodes om een natuursteen- of betonvloer in glans te herstellen en te voorzien van een prachtige uitstraling krijgen. Dit is dus ook de perfecte oplossing voor een lang, glanzend en blijvend resultaat.

Even de voordelen op een rijtje:

Bijkomstig heeft gepolijst beton, of gepolierd beton zoals het ook wel genoemd wordt, nog een aantal extra voordelen:

Dof natuursteen laten glanzen
Beton en natuursteen glanzend maken door polijsten

Er bestaan eigenlijk 3 hoofdgroepen als het gaat om varianten in glans voor natuurstenen: hoogglans, zijde- of satijnglans, matglans of gezoet (verzoet). Elk met zijn eigen karakteristieken, voordelen en nadelen.

service-img
Hoogglans

Zorgt voor een stralend en spiegelend oppervlakte

service-img
Zijde- of satijnglans

Is minder stralend dan hoogglans en zorgt voor meer diepte

service-img
Matglans of gezoet (of verzoet)

Is de minst stralende variant

Prijs vloer polijsten natuursteen en beton
Kosten vloer polijsten

Er zijn er verschillende factoren die van invloed zijn voor de prijsvorming van natuursteen- of beton polijsten:

Voor een goede beeldvorming van een prijs, hebben we een overzichtje gemaakt voor het zelf polijsten van een natuursteen vloer.

Hoe vaak marmer polijsten
Natuursteen vloer onderhouden
Hoe vaak vloer polijsten

Als je de vloer dagelijks of wekelijks schoonmaakt en goed onderhoudt met een neutrale zeep, dan hoef je de vloer niet zo vaak te laten polijsten. Sommige natuursteen soorten zoals marmer, kalksteen en travertin hebben een minder sterke hardheid en zullen dan ook sneller beschadigen. Echter, als je te lang wacht met het groot onderhoud van uw vloer, zullen de kosten voor het schoonmaken van aanzienlijk toenemen. Even een indicatie:

Vloer in een huis

Dit wordt ook wel woonverkeer genoemd. Door het dagelijks in- en om het huis bewegen, zal de vloer niet zo snel dof worden en krasjes vertonen, als bijvoorbeeld in een bedrijfsgebouw. Als je daarbij de vloer frequent reinigt, bijvoorbeeld één keer per week met een neutrale groene zeep, dan hoeft het polijsten van de vloer niet jaarlijks te gebeuren. Een natuurstenen vloer zal in particulier beheer één keer per 5 tot 8 jaar moeten worden gepolijst.

Vloer in een bedrijfsgebouw

Dit wordt ook wel werkverkeer genoemd. Veelal liggen er natuurstenen vloeren in een entree van een gebouw, dus de belopingsgraad is hier dan ook erg hoog. Doffe plekken, looppaden en krasjes zijn veel sneller zichtbaar door de hoge bezoekersfrequenties. Wij adviseren hierbij de vloer éénmalig per jaar te laten polijsten en te impregneren, om de vloer zo te beschermen. Hierbij kunnen wij in samenspraak met jou gunstige meerjarige onderhoudsplannen maken.

Vloeren in overheidsgebouwen, advocatenkantoren, banken, exclusieve hotels en hoofdkantoren van grote ondernemingen

Deze groep is een uitzondering op de regel. Deze partijen maken een ‘statement’ naar de bezoekers en dragen vaak een voorbeeldfunctie uit naar de maatschappij. De panden voldoen dan ook aan de hoogste eisen op het gebied van onderhoud en service, zoals het reinigen en polijsten. Het reinigen of polijsten van deze vloeren heeft een veel hogere terugkeer frequentie. Ook hier kunnen wij het hele pallet verzorgen.

service-img

Soms is het polijsten niet meer afdoende om de glans weer terug te krijgen. Gelukkig zijn er alternatieve technieken en methodes. Ook die beheersen wij uitstekend

Als polijsten niet meer werkt?
Alternatieven voor polijsten van vloeren

Polijsten is een van de meest toegepaste en populaire methodes om een natuursteen- of betonvloer in glans te herstellen en te voorzien van een prachtige uitstraling krijgen. Dit is dus ook de perfecte oplossing voor een lang, glanzend en blijvend resultaat. Even de voordelen op een rijtje:

Vloer Polijsten laten doen door experts?
Ontvang een vrijblijvende offerte

Binnen 24 uur een offerte op maat, maak snel een afspraak met een van onze specialisten! Wij hebben de meest duurzame oplossing.

Veel gestelde vragen over wat is vloer polijsten
Nog vragen?

Welke vloeren kun je polijsten?

Alle harde vloeren zoals beton en natuursteen zoals graniet, granito, hardsteen, kalksteen, marmer, terrazzo of travertin kunnen we polijsten. Vloeren die meer kalk bevatten zijn zachter, deze zijn over het algemeen eenvoudiger te polijsten dan vloeren waar bijna geen of zelfs geen kalk inzit.

Wat heb ik nodig om een vloer zelf te polijsten?

Voor het professioneel vloer polijsten heb je een paar essentiële dingen nodig om de klus tot een goed einde te brengen: 1. Speciale polijst schijven voor natuursteen of beton. Heb je deze niet, dan komt er geen glans op je natuursteen 2. Goede boen- of polijstmachine, om de polijst schijven goed te laten werken heb je een zware boen- of polijst machine nodig, ook dit heeft een cruciaal belang in het polijst proces. 3. Geduld en een gezonde doses verstand helpen altijd om een klus goed te klaren.

Wat zijn de kosten om een vloer zelf te polijsten?

Zoals eerder op deze pagina uitgelegd wat je indicatief aan kosten kwijt bent om een vloer tussen de 35 en 50 vierkante meter kwijt bent. Dit is in het gunstigste geval tussen de € 400,- en € 500,-. Eventueel arbeidsloon is hierin niet verwerkt.

Waar moet ik op letten als ik zelf een vloer ga polijsten?

Ga je zelf een vloer polijsten. Dan zijn er een paar dingen waar je goed op moet letten: 1. Werk schoon, plak je muren even af met afplak folie, zet grote meubels opzij, oefen eerst even in het midden van de kamer met de boen machine. Zo voorkom je ongelukjes. 2. Geduld is een schone zaak, neem goed de tijd als je de vloer gaat polijsten, loop goed handmatig de hoekjes en randen na. Een boen machine komt namelijk niet helemaal in hoeken en langs de randen van je vloer. 3. Alles wat we beschreven hebben op deze pagina gaat over één soort behandeltechniek op het gebied van een vloer polijsten. Deze behandeltechniek is niet altijd de oplossing voor jou vloer. Een polijst specialist heeft veel meer mogelijkheden om de klus tot een goed einde te brengen.

Neem direct contact op
Benieuwd naar de mogelijkheden?

Elk project is anders, wij helpen je graag persoonlijk verder. Neem contact op via ons formulier, App ons even of bel ons via 020 217 07 04.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Klik of sleep bestanden naar dit veld om te uploaden. Je kunt tot 3 bestanden uploaden.
Voeg wat foto's toe of verstuur ze via de WhatsApp als u dat gemakkelijker en handiger vindt
×