loading

Vloerpolijsten.nl B.V. is al jaren de specialist in het onderhoud van beton en natuursteen. Laagdrempelig en concurrerende prijzen.

Contact Info

Natuursteen- en betonvloeren glanzend maken
Varianten in glans voor natuursteen en beton

Polijsten is een van de meest toegepaste en populaire methodes om een natuursteen- of betonvloer van glans te voorzien. Er zijn ook alternatieven voor het polijsten om de glans te herstellen. Daarnaast zijn er verschillende glansgraden. Deze komen aan bod op deze pagina.

Welke glansgraden voor vloeren?
Glansgraden voor natuursteen en beton

Er bestaan eigenlijk 3 hoofdgroepen als het gaat om varianten in glans voor natuursteen vloeren:

De mate van glans is onder andere afhankelijk van de kwaliteit van het beton of natuursteen. In de praktijk is Italiaans natuursteen van betere kwaliteit dan Chinees natuursteen bijvoorbeeld.

Tip: Als je de originele glansgraad van je vloer wilt bepalen, dan kun je het beste kijken naar een plekje onder de radiator of in een hoekje achter de gordijnen.

Glansgraden vloer polijsten
Afwerken & glanzen
Hoe vaak marmer polijsten
Waarom glans verdwijnt
Hoe raakt de natuursteen en beton haar glans kwijt?
Waarom verdwijnt de glans van vloeren

Het is helaas niet te vermijden. Op een gegeven moment wordt een natuursteen - of beton vloer wordt dof en verliest haar glans. Het is een natuurlijk slijtageproces. Door alleen al het lopen over de vloer wordt het oppervlak ruwer en deze ruwheid zorgt ervoor dat het steeds minder glanst. Dit slijtproces wordt nog eens extra versneld als er zand van buiten mee wordt genomen. Dat werkt namelijk bijna als schuurpapier. Een andere reden is, dat in de loop van de tijd, vuil zich hecht aan het oppervlak. Hoe snel dat gaat is afhankelijk van de poreusheid van de steen.

Glanzend maken en beschermen van natuursteen en betonvloeren
Hoogglans

Zorgt voor een stralend en spiegelend oppervlakte.

service-img
Hoogglans

Zorgt voor een stralend en spiegelend oppervlakte

service-img
Zijde- of satijnglans

Is minder stralend dan hoogglans en zorgt voor meer diepte

Beschermen van natuursteen en betonvloeren
Zijde- of satijnglans

Is minder stralend dan hoogglans en zorgt voor meer diepte.

Glanzend maken van natuursteen en betonvloeren
Matglans of gezoet (of verzoet)

Is de minst stralende variant.

Binnen het verzoeten zijn er verschillende glansgraden:

  • Licht gezoet – Zorgt voor een lichte glans
  • Gezoet – Zorgt voor een matglans
  • Donker gezoet – Zorgt voor een glans die hoogglans benadert
service-img
Matglans of gezoet (of verzoet)

Is de minst stralende variant

service-img

Lukt het jezelf niet op de glans te herstellen op je vloer, of kom je er meer uit? Geen zorgen, wij zijn expert op het gebied van onderhoud van natuursteen- en betonvloeren

Hoe voorkom je schade op vloeren?
Onderhouden is behouden

Als je jouw betonvloer of natuurstenen vloer goed onderhoudt, dan kun je langer genieten van je vloer. Dit zorgt er niet alleen voor dat de vloer beter beschermd is, maar de vloer is dan ook gemakkelijker schoon te maken en te reinigen.

Vloer Polijsten laten doen door experts?
Ontvang een vrijblijvende offerte

Binnen 24 uur een offerte op maat, maak snel een afspraak met een van onze specialisten! Wij hebben de meest duurzame oplossing.

Veel gestelde vragen over wat is vloer polijsten
Nog vragen?

Welke vloeren kun je polijsten?

Alle harde vloeren zoals beton en natuursteen zoals graniet, granito, hardsteen, kalksteen, marmer, terrazzo of travertin kunnen we polijsten. Vloeren die meer kalk bevatten zijn zachter, deze zijn over het algemeen eenvoudiger te polijsten dan vloeren waar bijna geen of zelfs geen kalk inzit.

Wat heb ik nodig om een vloer zelf te polijsten?

Voor het professioneel vloer polijsten heb je een paar essentiële dingen nodig om de klus tot een goed einde te brengen: 1. Speciale polijst schijven voor natuursteen of beton. Heb je deze niet, dan komt er geen glans op je natuursteen 2. Goede boen- of polijstmachine, om de polijst schijven goed te laten werken heb je een zware boen- of polijst machine nodig, ook dit heeft een cruciaal belang in het polijst proces. 3. Geduld en een gezonde doses verstand helpen altijd om een klus goed te klaren.

Wat zijn de kosten om een vloer zelf te polijsten?

Zoals eerder op deze pagina uitgelegd wat je indicatief aan kosten kwijt bent om een vloer tussen de 35 en 50 vierkante meter kwijt bent. Dit is in het gunstigste geval tussen de € 400,- en € 500,-. Eventueel arbeidsloon is hierin niet verwerkt.

Waar moet ik op letten als ik zelf een vloer ga polijsten?

Ga je zelf een vloer polijsten. Dan zijn er een paar dingen waar je goed op moet letten: 1. Werk schoon, plak je muren even af met afplak folie, zet grote meubels opzij, oefen eerst even in het midden van de kamer met de boen machine. Zo voorkom je ongelukjes. 2. Geduld is een schone zaak, neem goed de tijd als je de vloer gaat polijsten, loop goed handmatig de hoekjes en randen na. Een boen machine komt namelijk niet helemaal in hoeken en langs de randen van je vloer. 3. Alles wat we beschreven hebben op deze pagina gaat over één soort behandeltechniek op het gebied van een vloer polijsten. Deze behandeltechniek is niet altijd de oplossing voor jou vloer. Een polijst specialist heeft veel meer mogelijkheden om de klus tot een goed einde te brengen.

Neem direct contact op
Benieuwd naar de mogelijkheden?

Elk project is anders, wij helpen je graag persoonlijk verder. Neem contact op via ons formulier, App ons even of bel ons via 020 217 07 04.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Klik of sleep bestanden naar dit veld om te uploaden. Je kunt tot 3 bestanden uploaden.
Voeg wat foto's toe of verstuur ze via de WhatsApp als u dat gemakkelijker en handiger vindt
×