loading

Vloerpolijsten.nl B.V. is al jaren de specialist in het onderhoud van beton en natuursteen. Laagdrempelig en concurrerende prijzen.

Contact Info

Vloer polijsten alternatieven
Manieren om vloeren glanzend te maken en te beschermen

Polijsten is een van de meest toegepaste en populaire methodes om een natuursteen- of betonvloer in glans te herstellen. Er zijn echter ook andere manieren om een betonvloer of natuurstenen vloer glanzend te maken, af te maken en te herstellen. Lees ze hier op deze pagina.

Andere manieren om vloeren van glans te herstellen?
Alternatieven voor polijsten

Polijsten is één van de meest populaire en gebruikte methodes om vloer glanzen te maken. Er zijn echter ook andere manieren om vloeren af te werken en te beschermen. Allen met hun specifieke eigenschappen.

Vloer polijsten alternatieven
Afwerken & beschermen
Hoe vaak marmer polijsten
Waarom glans verdwijnt
Hoe raakt de natuursteen en beton haar glans kwijt?
Waarom verdwijnt de glans van vloeren

Het is helaas niet te vermijden. Op een gegeven moment wordt een natuursteen - of beton vloer wordt dof en verliest haar glans. Het is een natuurlijk slijtageproces. Door alleen al het lopen over de vloer wordt het oppervlak ruwer en deze ruwheid zorgt ervoor dat het steeds minder glanst. Dit slijtproces wordt nog eens extra versneld als er zand van buiten mee wordt genomen. Dat werkt namelijk bijna als schuurpapier. Een andere reden is, dat in de loop van de tijd, vuil zich hecht aan het oppervlak. Hoe snel dat gaat is afhankelijk van de poreusheid van de steen.

Glanzend maken en beschermen van natuursteen en betonvloeren
Coaten van vloeren

Met het coaten van beton, zoals vloeren, wanden, gevels en aanrechtbladen, wordt er een extra laag aangebracht op de bestaande beton laag. Door deze coating wordt het materiaal waterafstotend, waterbestendig, schimmelwerend, vuilafstotend, graffiti werend en UV- werend en is bestand tegen chemicaliën en machinale belasting

service-img
Coaten

Zorgt met name voor bescherming, maar ook voor glans

service-img
Impregneren

Zorgt met name voor bescherming

Beschermen van natuursteen en betonvloeren
Impregneren van vloeren

Letterlijk betekent het impregneren, het verzadigen van een vaste stof met een vloeistof. In dit geval is de vaste stof het natuursteen of beton, zoals een gevel, een vloer of een wand. Het impregneermiddel is in dit geval de vloeistof. Door de verzadiging van het impregneermiddel in de toplaag van het beton of natuursteen, krijgt het specifieke eigenschappen en wordt het betonnen oppervlakte vuil-, water- en graffiti afstotend. Impregneren is eigenlijk niets anders dan het aanbrengen van een beschermende, onzichtbare, afstotende laag op het beton of natuursteen.

Glanzend maken van natuursteen en betonvloeren
Kristalliseren van vloeren

Voordat met kristalliseren wordt begonnen, moet eerst een eventuele beschermlaag worden verwijderd. Dit gebeurt met een intensieve reiniging, het zogeheten strippen. Daarna wordt met behulp van chemicaliën en een boen machine een chemische of etsende reactie veroorzaakt met de kalk in de toplaag van de natuursteen. Hierdoor verdicht de toplaag zich, waardoor de glans toeneemt, de toplaag van het natuursteen iets harder wordt en tevens iets minder damp doorlatend wordt dan het oorspronkelijke steenoppervlak.

service-img
Kristalliseren

Zorgt met name voor een diepe camouflerende glans (alleen voor natuursteen met zeer hoge kalkwaarde)

service-img
Mineraliseren

Zorgt met name voor een diepe glans (alleen voor niet kalkhoudende natuurstenen)

Glanzend maken van natuursteen en betonvloeren
Mineraliseren van vloeren

Het mineraliseren van natuursteen, met een lage tot geen kalkhoudende waarde, is eigenlijk een simpele reactie die teweeg wordt gebracht. In simpele taal proberen wij uit te leggen wat er precies gebeurt. Door de samenvoeging van oxaalzuur (zuringzuur) en kristallijn sillica (kwarts mineraal) ontstaat een chemische reactie. Door dit uit te boenen met een boenmachine, met daaronder een staalwollenpad, ontstaat een reactie die een glazige verharde laag over het natuursteen legt.

Glanzend maken van natuursteen en betonvloeren
Zoeten van vloeren

Wanneer er gekozen wordt voor een zijdeglansfinish heeft men het over het zoeten van de vloer. Na het schuren zit de vloer namelijk vol met krassen. Deze worden verwijderd met een speciaal ontwikkeld diamant voor natuursteen vloeren. In twee à drie stappen wordt de vloer krasvrij geschuurd. Zodra alle krassen verwijderd zijn, ontstaat er een zijdeglans. Deze manier van bewerken noemt men zoeten.

service-img
Zoeten

Zorgt met name voor mat glans

service-img

Lukt het jezelf niet op de glans te herstellen op je vloer, of kom je er meer uit? Geen zorgen, wij zijn expert op het gebied van onderhoud van natuursteen- en betonvloeren

Hoe voorkom je schade op vloeren?
Onderhouden is behouden

Als je jouw betonvloer of natuurstenen vloer goed onderhoudt, dan kun je langer genieten van je vloer. Dit zorgt er niet alleen voor dat de vloer beter beschermd is, maar de vloer is dan ook gemakkelijker schoon te maken en te reinigen.

Vloer Polijsten laten doen door experts?
Ontvang een vrijblijvende offerte

Binnen 24 uur een offerte op maat, maak snel een afspraak met een van onze specialisten! Wij hebben de meest duurzame oplossing.

Veel gestelde vragen over wat is vloer polijsten
Nog vragen?

Welke vloeren kun je polijsten?

Alle harde vloeren zoals beton en natuursteen zoals graniet, granito, hardsteen, kalksteen, marmer, terrazzo of travertin kunnen we polijsten. Vloeren die meer kalk bevatten zijn zachter, deze zijn over het algemeen eenvoudiger te polijsten dan vloeren waar bijna geen of zelfs geen kalk inzit.

Wat heb ik nodig om een vloer zelf te polijsten?

Voor het professioneel vloer polijsten heb je een paar essentiële dingen nodig om de klus tot een goed einde te brengen: 1. Speciale polijst schijven voor natuursteen of beton. Heb je deze niet, dan komt er geen glans op je natuursteen 2. Goede boen- of polijstmachine, om de polijst schijven goed te laten werken heb je een zware boen- of polijst machine nodig, ook dit heeft een cruciaal belang in het polijst proces. 3. Geduld en een gezonde doses verstand helpen altijd om een klus goed te klaren.

Wat zijn de kosten om een vloer zelf te polijsten?

Zoals eerder op deze pagina uitgelegd wat je indicatief aan kosten kwijt bent om een vloer tussen de 35 en 50 vierkante meter kwijt bent. Dit is in het gunstigste geval tussen de € 400,- en € 500,-. Eventueel arbeidsloon is hierin niet verwerkt.

Waar moet ik op letten als ik zelf een vloer ga polijsten?

Ga je zelf een vloer polijsten. Dan zijn er een paar dingen waar je goed op moet letten: 1. Werk schoon, plak je muren even af met afplak folie, zet grote meubels opzij, oefen eerst even in het midden van de kamer met de boen machine. Zo voorkom je ongelukjes. 2. Geduld is een schone zaak, neem goed de tijd als je de vloer gaat polijsten, loop goed handmatig de hoekjes en randen na. Een boen machine komt namelijk niet helemaal in hoeken en langs de randen van je vloer. 3. Alles wat we beschreven hebben op deze pagina gaat over één soort behandeltechniek op het gebied van een vloer polijsten. Deze behandeltechniek is niet altijd de oplossing voor jou vloer. Een polijst specialist heeft veel meer mogelijkheden om de klus tot een goed einde te brengen.

Neem direct contact op
Benieuwd naar de mogelijkheden?

Elk project is anders, wij helpen je graag persoonlijk verder. Neem contact op via ons formulier, App ons even of bel ons via 020 217 07 04.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Klik of sleep bestanden naar dit veld om te uploaden. Je kunt tot 3 bestanden uploaden.
Voeg wat foto's toe of verstuur ze via de WhatsApp als u dat gemakkelijker en handiger vindt
×