loading

Vloerpolijsten.nl B.V. is al jaren de specialist in het onderhoud van beton en natuursteen. Laagdrempelig en concurrerende prijzen.

Contact Info

Dof hardsteen laten glanzen door professionals
Breng de schoonheid terug in je hardsteen vloer door deze te laten polijsten

Soms is reinigen alleen niet voldoende meer, doffe plekken en kleine krasjes zijn niet meer eenvoudig te verwijderen. Dan is het verstandig om je Belgisch hardstenen vloer te laten polijsten. voor een langere levensduur van je hardsteen vloer.

Wat is het effect als je hardsteen gaat polijsten?
Waarom hardsteen polijsten

Is je vloer dof geworden, heb je zogeheten looppaden of sporen zijn er kleine krasjes ontstaan, geeft je hardsteen rare vlekken na het reinigen en slaat het dof uit. Dan kun je best een hardsteen vloer laten polijsten. Er zitten veel voordelen aan het polijsten van je hardsteen vloer. Doffe vlekken, loopsporen en andere vlekjes zijn verdwenen na een polijst sessie. Je hardstenen vloer gaat weer prachtig glanzen en is weer prettig te onderhouden.

Waarom hardsteen polijsten
Rustig & Authentiek
Wat betekent het polijsten van hardsteen?
Wat is het polijsten van hardsteen

Bij het polijsten of zoeten van hardsteen gaan we eerst de tegels of vloer grondig reinigen. We noemen dit oppervlakkig schuren, echter van écht schuren is geen sprake. In deze fase van het polijsten wordt het hardsteen dof en verdwijnen oppervlakkige krasjes. In verschillende navolgende fases gaan we het hardsteen meer laten glanzen. Dit komt doordat de toplaag van hardsteen steeds meer wordt verdicht. We gebruiken hiervoor speciale nylon pads met diamant die steeds fijner worden. Je kunt zelf aangeven hoe hoog je de glans wilt hebben op je hardsteen vloer. Hardsteen wordt na het polijsten vaak nog behandeld met een olie, hierdoor wordt de vloer nog donkerder.

Hoe vaak hardsteen polijsten
Wanneer hardsteen polijsten
Hoe vaak is polijsten van hardsteen nodig?
Wanneer een hardsteen vloer polijsten

Door de jaren heen treedt slijtage op aan de toplaag van een hardsteen vloer. Deze slijtage wordt op den duur steeds zichtbaarder, doffe of matte vlekken, kleine oppervlakkige krasjes, vervuiling van buitenaf, je hardsteen vloer verliest haar glans. Het wordt nu weer tijd om je hardstenen vloer te gaan polijsten. Twijfel je om het hardsteen te laten polijsten? Wij adviseren je graag wat de mogelijkheden zijn. Weet je dat het polijsten van hardsteen in de volksmond ook wel “het zoeten van hardsteen” wordt genoemd.

Hardsteen vloer zelf polijsten?

Ben je er niet zeker van of je hardsteen vloer toe is aan een polijst beurt? Wil je graag zelf je Belgische hardsteen vloer polijsten, of wil je graag een polijstmachine huren om jouw tegels te behandelen? Lees hier alles over zelf Belgisch hardsteen polijsten. Check de mogelijkheden en wat er allemaal komt bij komt kijken.

Geen zin om zelf te gaan polijsten. Maak gebruik van deze handige checklist. Werk in een paar minuten 10 vragen af en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Hardsteen polijsten prijs
Kosten hardsteen vloer polijsten

Hardsteen behoort tot de zachtere natuursteen soorten. Deze soorten bevatten veel kalk en zijn door professionals eenvoudig in een paar fases te reinigen en te polijsten. Wij polijsten vloeren in de gehele randstad zoals Amsterdam, Den Haag Leiden, Delft en Rotterdam. Tot een 35 m2 ontvangt u van ons een vast tarief voor het polijsten van een hardstenen vloer. Boven de 35 m2 ontvangt u van ons aantrekkelijke meter prijzen voor het polijsten van Chinees hardsteen. Bel, mail of WhatsApp ons voor een vrijblijvende offerte.

service-img

Via een eenvoudig stappenplan met een aantal vragen weten we binnen de kortste keren of een hardsteen vloer gepolijst moet worden

Checklist hardsteen vloer polijsten
Dof hardsteen laten polijsten of zoeten

Doffe plekken of looppaden op je hardstenen vloer. Een verkeerd schoonmaak product gebruikt… Een ongeluk zit in een klein hoekje. Wij helpen je graag, via een eenvoudig stappenplan met een aantal vragen weten we binnen de kortste keren of een vloer van hardsteen moet worden gepolijst. Je hebt van ons binnen 24 uur een geheel gratis schade rapport in huis.

Hardsteen professioneel laten polijsten?
Ontvang een vrijblijvende offerte

Binnen 24 uur een offerte op maat, maak snel een afspraak met een van onze specialisten! Wij hebben de meest duurzame oplossing.

Veel gestelde vragen over hardsteen polijsten
Nog vragen?

Geeft het polijsten van hardsteen veel stof?

Het antwoord hierop is nee. Het polijsten van tegels of een vloer van hardsteen gebeurt met water en speciale polijst pads. Het water met daarin kalk van het hardsteen wordt afgezogen met een waterstofzuiger.

Hoe lang duurt het polijsten van hardstenen vloeren?

Een gemiddelde woning in Nederland heeft een woonoppervlakte van tussen de 40 en 60 vierkante meter. Door ons speciale Twister systeem of de Spaanse methode hebben we maximaal één werkdag nodig om je hardsteen vloer te poetsen en polijsten. We brengen hierna dikwijls een impregneermiddel aan met een kleur verdiepende werking. Dit heeft vaak wel meerdere uren nodig om te drogen.

Hoe vaak moet ik mijn hardsteen vloer laten polijsten?

Dat wil nog weleens verschillen. Heb je kinderen, huisdieren zoals een kat of een hond. Of woon je met zijn tweeën in een appartement. Dit geeft een grootverschil qua onderhoud. In de regelmaat adviseren wij de hardstenen vloer één keer per vijf jaar te poetsen of te polijsten. Deze frequentie kan echter altijd afwijken.

Is mijn hardsteen vloer na het polijsten gemakkelijker te onderhouden?

Jazeker, doordat de toplaag van hardsteen opnieuw gereinigd en gepolijst wordt, ontstaat er een nieuwer verdichte toplaag. Deze vernieuwde toplaag laat zich zeer eenvoudig onderhouden doormiddel van water en een dopje groene zeep. Let wel op met reinigingsproducten waar zuur in zit. Zuur tast namelijk het kalk aan in de toplaag van je hardsteen vloer en dit geeft witte vlekken. Zelfs nadat het hardsteen gepolijst en geïmpregneerd is.

Neem direct contact op
Benieuwd naar de mogelijkheden?

Elk project is anders, wij helpen je graag persoonlijk verder. Neem contact op via ons formulier, App ons even of bel ons via 020 217 07 04.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Klik of sleep bestanden naar dit veld om te uploaden. Je kunt tot 3 bestanden uploaden.
Voeg wat foto's toe of verstuur ze via de WhatsApp als u dat gemakkelijker en handiger vindt
×