Ga naar hoofdinhoud

✔ Vrijblijvende offerte

✔ Gratis schaderapport

✔ Binnen 24 uur reactie

HARDSTEEN POLIJSTEN

Dof hardsteen laten glanzen door professionals

Rustig &
Authentiek

Breng de schoonheid terug in je hardsteen vloer door deze te laten polijsten

Soms is reinigen alleen niet voldoende meer, doffe plekken en kleine krasjes zijn niet meer eenvoudig te verwijderen. Dan is het verstandig om je Belgisch hardstenen vloer te laten polijsten. voor een langere levensduur van je hardsteen vloer.

Waarom hardsteen polijsten

Wat is het effect als je hardsteen gaat polijsten?
Is je vloer dof geworden, heb je zogeheten looppaden of sporen zijn er kleine krasjes ontstaan, geeft je hardsteen rare vlekken na het reinigen en slaat het dof uit.  Dan kun je best een hardsteen vloer laten polijsten. Er zitten veel voordelen aan het polijsten van je hardsteen vloer. Doffe vlekken, loopsporen en andere vlekjes zijn verdwenen na een polijst sessie. Je hardstenen vloer gaat weer prachtig glanzen en is weer prettig te onderhouden.

Wat is het polijsten van hardsteen

Wat betekent het polijsten van hardsteen?
Bij het polijsten of zoeten van hardsteen gaan we eerst de tegels of vloer grondig reinigen. We noemen dit oppervlakkig schuren, echter van écht schuren is geen sprake. In deze fase van het polijsten wordt het hardsteen dof en verdwijnen oppervlakkige krasjes. In verschillende navolgende fases gaan we het hardsteen meer laten glanzen. Dit komt doordat de toplaag van hardsteen steeds meer wordt verdicht. We gebruiken hiervoor speciale nylon pads met diamant die steeds fijner worden. Je kunt zelf aangeven hoe hoog je de glans wilt hebben op je hardsteen vloer. Hardsteen wordt na het polijsten vaak nog behandeld met een olie, hierdoor wordt de vloer nog donkerder.

Waarom hardsteen polijsten
hardsteen slijtage glans teruggeven

Wanneer een hardsteen vloer polijsten

Hoe vaak is polijsten van hardsteen nodig?
Door de jaren heen treedt slijtage op aan de toplaag van een hardsteen vloer. Deze slijtage wordt op den duur steeds zichtbaarder, doffe of matte vlekken, kleine oppervlakkige krasjes, vervuiling van buitenaf, je hardsteen vloer verliest haar glans. Het wordt nu weer tijd om je hardstenen vloer te gaan polijsten. Twijfel je om het hardsteen te laten polijsten? Wij adviseren je graag wat de mogelijkheden zijn. Weet je dat het polijsten van hardsteen in de volksmond ook wel “het zoeten van hardsteen” wordt genoemd.

Dof hardsteen laten polijsten of zoeten

Doffe plekken of looppaden op je hardstenen vloer. Een verkeerd schoonmaak product gebruikt… Een ongeluk zit in een klein hoekje. Wij helpen je graag, via een eenvoudig stappenplan met een aantal vragen weten we binnen de kortste keren of een vloer van hardsteen moet worden gepolijst. Je hebt van ons binnen 24 uur een geheel gratis schade rapport in huis.

Gratis professioneel schaderapport

Kosten hardsteen vloer polijsten

Hardsteen polijsten prijs
Hardsteen behoort tot de zachtere natuursteen soorten. Deze soorten bevatten veel kalk en zijn door professionals eenvoudig in een paar fases te reinigen en te  polijsten. Wij polijsten vloeren in de gehele randstad zoals Amsterdam, Den Haag Leiden, Delft en Rotterdam. Tot een 35 m2 ontvangt u van ons een vast tarief voor het polijsten van een hardstenen vloer. Boven de 35 m2 ontvangt u van ons aantrekkelijke meter prijzen voor het polijsten van Chinees hardsteen. Bel, mail of WhatsApp ons voor een vrijblijvende offerte.

Hardsteen Vloer Polijsten

Vloer zelf polijsten?

Ben je er niet zeker van of je hardsteen vloer toe is aan een polijst beurt? Wil je graag zelf je Belgische hardsteen vloer polijsten, of wil je graag een polijstmachine huren om jouw tegels te behandelen? Lees hier alles over zelf Belgisch hardsteen polijsten.

Geen zin om zelf te gaan polijsten. Maak gebruik van deze handige checklist. Werk in een paar minuten 10 vragen af en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Vloer polijsten checklist

Ontvang een vrijblijvende offerte

Binnen 24 uur een offerte op maat, maak snel een afspraak met een van onze specialisten!

Veelgestelde vragen over hardsteen polijsten

Geeft het polijsten van hardsteen veel stof?

Het antwoord hierop is nee. Het polijsten van tegels of een vloer van hardsteen gebeurt met water en speciale polijst pads. Het water met daarin kalk van het hardsteen wordt afgezogen met een waterstofzuiger.

Hoe lang duurt het polijsten van een hardstenen vloer?

Een gemiddelde woning in Nederland heeft een woonoppervlakte van tussen de 40 en 60 vierkante meter. Door ons speciale Twister systeem of de Spaanse methode hebben we maximaal één werkdag nodig om je hardsteen vloer te poetsen en polijsten. We brengen hierna dikwijls een impregneermiddel aan met een kleur verdiepende werking. Dit heeft vaak wel meerdere uren nodig om te drogen.

Hoe vaak moet ik mijn hardsteen vloer laten polijsten?

Dat wil nog weleens verschillen. Heb je kinderen, huisdieren zoals een kat of een hond. Of woon je met zijn tweeën in een appartement. Dit geeft een grootverschil qua onderhoud. In de regelmaat adviseren wij de hardstenen vloer één keer per vijf jaar te poetsen of te polijsten. Deze frequentie kan echter altijd afwijken.

Is mijn hardsteen vloer na het polijsten makkelijker te onderhouden?

Jazeker, doordat de toplaag van hardsteen opnieuw gereinigd en gepolijst wordt, ontstaat er een nieuwer verdichte toplaag. Deze vernieuwde toplaag laat zich zeer eenvoudig onderhouden doormiddel van water en een dopje groene zeep. Let wel op met reinigingsproducten waar zuur in zit. Zuur tast namelijk het kalk aan in de toplaag van je hardsteen vloer en dit geeft witte vlekken. Zelfs nadat het hardsteen gepolijst en geïmpregneerd is.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Pro Floor Care Helpt Je Graag Verder

Hulp nodig bij je project, wij helpen je graag persoonlijk verder. Neem contact op, app ons, of bel 020 217 07 04.

Neem direct contact op
Back To Top
×