Ga naar hoofdinhoud

✔ Vrijblijvende offerte

✔ Gratis schaderapport

✔ Binnen 24 uur reactie

Zelf natuursteen polijsten

Hoe ga je als een professional een vloer polijsten

voor de
HANDIGE HARRIE

Zelf een vloer polijsten

Handige tips en trucs, maar ook de valkuilen waar je tegen aan kunt lopen bij het zelf polijsten van een vloer.

De werkwijze

Hoe ga ik als een professional polijsten?
Vind je het te duur om je vloer door een professional te laten polijsten, wil je graag op een klein oppervlakte glans aanbrengen. Wij helpen je graag verder met het professioneel polijsten. Er zijn verschillende polijst methodes voor harde vloeren zoals beton, granito, hardsteen, marmer, terrazzo of travertin. We leggen de eenvoudigste en meest gebruikte methode uit. Dit is het Twister systeem of de Spaans, Italiaanse methode. Milieuvriendelijke oplossing door een minimale toevoeging aan reiniging product.

Werkwijze vloer polijsten
Werk in uitvoering, deel 1

Werk in uitvoering, deel 1

Het stappenplan om een vloer zelf te polijsten
Stap 1. Met een nylon polijst pad korrel 400 speciaal voor natuursteen gaan we de vloer diep reinigen. In deze fase verdwijnen matte- of doffe vlekken en oppervlakkige krasjes verdwijnen. In de eerste fase is het soms verstandig om een neutrale reiniger te gebruiken speciaal voor natuursteen.

Stap 2. Met een nylon polijst pad korrel 800 speciaal voor natuursteen gaan we de toplaag verdichten van het natuursteen. Na deze fase is er een lichte glans aanwezig. We noemen dit een licht gezoet of verzoet niveau.

Werk in uitvoering, deel 2

Deel 2 vloer polijsten

Stap 3. Met een nylon polijst pad korrel 1500 voor natuursteen gaan we de toplaag nog meer verdichten voor een nog hogere glans. Deze wat intensievere glans noemen we een gezoet of verzoet niveau.

Stap 4. In de laatste fase van het vloer polijsten gaan we wederom met een nylon polijst pad speciaal voor natuursteen de toplaag voor een laatste keer verdichten. De glans die na deze fase ontstaat is zeer intensief. We adviseren je wel wel om na het polijsten de vloer nog één keer goed te impregneren.

Werk in uitvoering, deel 2

Zelf doen of laten doen?

Vind je dit helemaal niets en denk je bij jezelf, dit is te hoog gegrepen voor mij. Geen probleem. Stuur een paar foto’s via de mail of whats app en ontvang binnen 24 uur een vrijblijvende offerte voor het polijsten van een vloer.

Gratis professioneel schaderapport

Wat kost het als ik zelf een vloer ga polijsten?

Checklist vloer zelf polijsten
Wat heb ik allemaal nodig en wat kost het zelf om een vloer te polijsten:

 • afplakfolie, 1 rol  € 8,-
 • boen- of poetsmachine, daghuur € 65,-
 • waterstofzuiger, daghuur € 35,-
 • nylon polijst pads met diamant 4 stuks natuursteen of beton, € 225,-
 • neutrale reiniger of stripper, € 17,50
 • impregneermiddel 2 liter € 80,-

Dit zijn de benodigdheden die je minimaal nodig hebt om een betonnen of stenen vloer van ongeveer 35 tot 50 vierkante meter te polijsten.

Prijspeil 2021, online aanbieders

Hardsteen Vloer Polijsten

Zijn er dan helemaal geen nadelen?

Jazeker, er zijn wel degelijk haken en ogen aan het zelf polijsten van een natuursteen vloer. Elke natuursteen soort reageert anders op een behandeling. Deze beschreven werkwijze van het polijsten is dan ook geen garantie dat het altijd gaat lukken of beter wordt. Een natuursteen specialist heeft over het algemeen een zeer brede kennis en meerdere manieren om doffe en matte vlekken weer te laten glanzen.

Vloer polijsten checklist

Ontvang een vrijblijvende offerte

Binnen 24 uur een offerte op maat, maak snel een afspraak met een van onze specialisten!

Veelgestelde vragen over zelf natuursteen vloer polijsten

Welke vloeren kun je polijsten?

Alle harde vloeren zoals beton en natuursteen zoals graniet, granito, hardsteen, kalksteen, marmer, terrazzo of travertin kunnen we polijsten. Vloeren die meer kalk bevatten zijn zachter, deze zijn over het algemeen eenvoudiger te polijsten dan vloeren waar bijna geen of zelfs geen kalk inzit.

Wat heb ik nodig om een vloer zelf te polijsten?

Voor het professioneel vloer polijsten heb je een paar essentiële dingen nodig om de klus tot een goed einde te brengen:

 • Speciale polijst schijven voor natuursteen of beton. Heb je deze niet, dan komt er geen glans op je natuursteen
 • Goede boen- of polijstmachine, om de polijst schijven goed te laten werken heb je een zware boen- of polijst machine nodig, ook dit heeft een cruciaal belang in het polijst proces.
 • Geduld en een gezonde doses verstand helpen altijd om een klus goed te klaren.

Wat zijn de kosten om een vloer zelf te polijsten?

Zoals eerder op deze pagina uitgelegd wat je indicatief aan kosten kwijt bent om een vloer tussen de 35 en 50 vierkante meter kwijt bent. Dit is in het gunstigste geval tussen de € 400,- en € 500,-. Eventueel arbeidsloon is hierin niet verwerkt.

Waar moet ik op letten als ik zelf een vloer ga polijsten?

Ga je zelf een vloer polijsten. Dan zijn er een paar dingen waar je goed op moet letten:

 • Werk schoon, plak je muren even af met afplak folie, zet grote meubels opzij, oefen eerst even in het midden van de kamer met de boen machine. Zo voorkom je ongelukjes.
 • Geduld is een schone zaak, neem goed de tijd als je de vloer gaat polijsten, loop goed handmatig de hoekjes en randen na. Een boen machine komt namelijk niet helemaal in hoeken en langs de randen van je vloer.
 • Alles wat we beschreven hebben op deze pagina gaat over één soort behandeltechniek op het gebied van een vloer polijsten. Deze behandeltechniek is niet altijd de oplossing voor jou vloer. Een polijst specialist heeft veel meer mogelijkheden om de klus tot een goed einde te brengen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Zelf Een Natuursteen Vloer Polijsten?

Hulp nodig bij je project, wij helpen je graag persoonlijk verder. Neem contact op, app ons, of bel 020 217 07 04.

Neem direct contact op
Back To Top
×