Ga naar hoofdinhoud

✔ Vrijblijvende offerte

✔ Gratis schaderapport

✔ Binnen 24 uur reactie

GRANITO VLOER POLIJSTEN

Laat de glans terugkomen op je granito

Verfijnd &
Onderscheidend

 Het eigentijdse granito. Vroeger functioneel en nu een luxe in jouw huis

Is jouw granito nog in zo’n goede staat dat gespecialiseerd onderhoud niet nodig is? Dan is het altijd handig om het met de juiste middelen je granito vloer of je granito aanrechtblad schoon te houden. Lees hier alles over het polijsten van granito.

Waarom granito polijsten

Wat is het resultaat van een gepolijste granito vloer?
Is je vloer dof geworden, zitten er dikke lijmresten op je granito. Heeft je granito vloer jaren verborgen gelegen onder zeil, of hout? Dan kun je overwegen om je granito vloer te laten polijsten. Het voordeel van granito polijsten is dat doffe vlekken en andere vervuiling verdwijnt. Je granito vloer of aanrechtblad gaat glanzen en is weer eenvoudig te onderhouden met een beetje groene zeep en water. Wij hebben de meest duurzame polijst oplossingen voor granito.

Wat is vloer polijsten
waarom vloer polijsten

Hoe een granito vloer polijsten

Wat gebeurt er bij het polijsten van een granito vloer?
We gaan het granito in verschillende fases polijsten. Met speciale schuurmachines gaan we te werk. Onder deze schuurmachines komen speciale nylon polijst schijven gebonden met synthetische diamant. Na elke behandel fase verwisselen we de polijst schijven met een steeds fijner wordend synthetisch diamant. Door de steeds fijnere bewerking verdicht de toplaag van het granito, deze verdichte toplaag geeft een mooie glans op het granito. In de volksmond noemt men granito ook graniet of terrazzo.

Wanneer ga je granito polijsten?

Doffe granito vloer laten glanzen?
Tijdens het verbouwen komen er tegenwoordig veel granito vloeren tevoorschijn. Deze vloeren hebben jaren onder een andere vloer gelegen zoals hout, linoleum, tapijt of zeil. Het granito wat nu tevoorschijn komt is vaak vervuilt door lijmresten en het ziet er dof uit. Het schuren en polijsten van een granito vloer kan nu een mooie, goedkope oplossing zijn, na het polijsten van granito ziet je vloer er weer stralend en fris uit. Granito vloeren die al vele jaren liggen in halletjes of toiletten kunnen we ook eenvoudig polijsten en impregneren. Een granito vloer wordt ook vaak een granieten vloer genoemd.

Voordelen vloer polijsten

Granito vloer polijsten

Twijfel je nog steeds om je granito vloer te laten polijsten, ben je bang dat je heel veel geld moet betalen voor het repareren van je vloer of aanrechtblad. Bel, mail of stuur even een whats app berichtje naar ons. Je krijgt van ons geheel vrijblijvend een offerte op maat voor het duurzaam polijsten van je granito vloer

Gratis offerte om een vloer te polijsten

Kosten granito vloer polijsten

Is het duur om een granito vloer te laten poetsen?
Granito, terrazzo of graniet is opgebouwd uit een combinatie van gebroken marmer en graniet steentjes of korrels. In combinatie met cement wordt dit aangestampt, geschuurd en gepolijst. Dit maakt een granito vloer ijzersterk. Wij polijsten vloeren in de gehele randstad zoals Amsterdam, Den Haag, Leiden, Delft, Utrecht en Rotterdam. Tot een 15 m2 ontvang je van ons een vast tarief voor het schuren, het polijsten en het impregneren van granito. Boven de 15 m2 ontvang je van ons aantrekkelijke meterprijzen voor het polijsten van je granito vloer. Bel, mail of whats app ons voor een vrijblijvende offerte.

Granito vloer zelf polijsten?

Ben je er niet zeker van of je granito vloer toe is aan een polijst beurt? Wil je graag zelf je granito vloer polijsten, of wil je graag een polijstmachine huren om jouw graniet te behandelen? Lees hier alles over zelf een granito vloer polijsten.

Geen zin om zelf te gaan polijsten. Maak gebruik van deze handige checklist. Werk in een paar minuten 10 vragen af en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Vloer polijsten checklist

Ontvang een vrijblijvende offerte

Binnen 24 uur een offerte op maat, maak snel een afspraak met een van onze specialisten!

Veelgestelde vragen over een granito vloer polijsten

Geeft het polijsten van granito veel stof?

Het antwoord hierop is nee. Het polijsten van een granito vloer gebeurt met water en speciale polijstschijven. Het water met daarin residu van water en een minimaal aan schoonmaakproduct wordt afgezogen met een waterstofzuiger. Het overgebleven residu is niet schadelijk voor het milieu en kan ook gewoon weggespoeld worden.

Hoe lang duurt het polijsten van een granito vloer?

Een gemiddelde woning in Nederland heeft een woonoppervlakte van tussen de 40 en 60 vierkante meter. Echter bij granito vloeren zijn deze afmetingen veel beperkter, deze vloeren komen dan ook meestal voor als hal, badkamer of toilet. Afmetingen van een paar meter tot een maximum van 15 vierkante meters. Door ons speciale Twister systeem of de Spaanse methode hebben we maximaal één werkdag nodig om je granito vloer te reinigen en polijsten.

Hoe vaak moet ik mijn granito vloer laten polijsten?

Dat verschilt per huishouden enorm. Heb je kinderen, huisdieren zoals een kat of een hond. Of woon je samen in een appartement. Dit geeft een grootverschil qua onderhoud. In de regelmaat adviseren wij je granito vloer één keer per tien jaar te polijsten. Deze frequentie kan echter altijd afwijken.

Hoe maak je granito vloer schoon?

Als een granito vloer eenmaal gepolijst is, dan is deze zeer duurzaam in het onderhoud. Maak een sopje van lauw/ warm water en voeg hier een scheutje of dopje groene zeep aan toe. Breng het sopje aan met een mop of doek en laat het geheel natuurlijk drogen. De groene zeep zorgt ervoor dat je granito niet dof wordt. Tevens vertraagd de groene zeep tegen het binnendringen van vuil en vocht.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Hulp nodig bij je project, wij helpen je graag persoonlijk verder. Neem contact op, app ons, of bel 020 217 07 04.

Neem direct contact op
Back To Top
×