loading

Vloerpolijsten.nl B.V. is al jaren de specialist in het onderhoud van beton en natuursteen. Laagdrempelig en concurrerende prijzen.

Contact Info

Laat de glans terugkomen op je granito
Het eigentijdse granito. Vroeger functioneel en nu een luxe in jouw huis

Is jouw granito nog in zo’n goede staat dat gespecialiseerd onderhoud niet nodig is? Dan is het altijd handig om het met de juiste middelen je granito vloer of je granito aanrechtblad schoon te houden. Lees hier alles over het polijsten van granito.

Wat is het resultaat van een gepolijste granito vloer?
Waarom granito polijsten

Is je vloer dof geworden, zitten er dikke lijmresten op je granito. Heeft je granito vloer jaren verborgen gelegen onder zeil, of hout? Dan kun je overwegen om je granito vloer te laten polijsten. Het voordeel van granito polijsten is dat doffe vlekken en andere vervuiling verdwijnt. Je granito vloer of aanrechtblad gaat glanzen en is weer eenvoudig te onderhouden met een beetje groene zeep en water. Wij hebben de meest duurzame polijst oplossingen voor granito.

Waarom granito polijsten
Verfijnd & Onderscheidend
Wat gebeurt er bij het polijsten van een granito vloer?
Hoe een granito vloer polijsten

We gaan het granito in verschillende fases polijsten. Met speciale schuurmachines gaan we te werk. Onder deze schuurmachines komen speciale nylon polijst schijven gebonden met synthetische diamant. Na elke behandel fase verwisselen we de polijst schijven met een steeds fijner wordend synthetisch diamant. Door de steeds fijnere bewerking verdicht de toplaag van het granito, deze verdichte toplaag geeft een mooie glans op het granito. In de volksmond noemt men granito ook graniet of terrazzo.

Hoe vaak granito polijsten
Wanneer granito polijsten
Doffe granito vloer laten glanzen?
Wanneer ga je granito polijsten

Tijdens het verbouwen komen er tegenwoordig veel granito vloeren tevoorschijn. Deze vloeren hebben jaren onder een andere vloer gelegen zoals hout, linoleum, tapijt of zeil. Het granito wat nu tevoorschijn komt is vaak vervuilt door lijmresten en het ziet er dof uit. Het schuren en polijsten van een granito vloer kan nu een mooie, goedkope oplossing zijn, na het polijsten van granito ziet je vloer er weer stralend en fris uit. Granito vloeren die al vele jaren liggen in halletjes of toiletten kunnen we ook eenvoudig polijsten en impregneren. Een granito vloer wordt ook vaak een granieten vloer genoemd.

Granito vloer zelf polijsten?

Ben je er niet zeker van of je granito vloer toe is aan een polijst beurt? Wil je graag zelf je granito vloer polijsten, of wil je graag een polijstmachine huren om jouw graniet te behandelen? Lees hier alles over zelf een granito vloer polijsten.

Geen zin om zelf te gaan polijsten. Maak gebruik van deze handige checklist. Werk in een paar minuten 10 vragen af en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Is het duur om een granito vloer te laten poetsen?
Kosten granito vloer polijsten

Granito, terrazzo of graniet is opgebouwd uit een combinatie van gebroken marmer en graniet steentjes of korrels. In combinatie met cement wordt dit aangestampt, geschuurd en gepolijst. Dit maakt een granito vloer ijzersterk. Wij polijsten vloeren in de gehele randstad zoals Amsterdam, Den Haag, Leiden, Delft, Utrecht en Rotterdam. Tot een 15 m2 ontvang je van ons een vast tarief voor het schuren, het polijsten en het impregneren van granito. Boven de 15 m2 ontvang je van ons aantrekkelijke meterprijzen voor het polijsten van je granito vloer. Bel, mail of whats app ons voor een vrijblijvende offerte.

service-img

Via een eenvoudig stappenplan met een aantal vragen weten we binnen de kortste keren of een vloer van granito gepolijst moet worden

Checklist granito vloer polijsten
granito herstellen door het aanstorten, schuren en polijsten

Granito is weer hot hedendaags. Vaak duikt er een granito vloer op bij de verbouwing van een aangekocht huis. Het kan zijn dat de granito vloer verzakt of gescheurd is, of dat er delen van de vloer zijn afgebroken of verdwenen. Wij kunnen de schade herstellen en de granito vloer weer glanzend maken door polijsten. Tevens bieden wij een gratis schaderapport aan. Ook handig voor de verzekering.

Granito professioneel laten polijsten?
Ontvang een vrijblijvende offerte

Binnen 24 uur een offerte op maat, maak snel een afspraak met een van onze specialisten! Wij hebben de meest duurzame oplossing.

Veel gestelde vragen over granito polijsten
Nog vragen?

Hoe maak je een granito vloer schoon?

Als een granito vloer eenmaal gepolijst is, dan is deze zeer duurzaam in het onderhoud. Maak een sopje van lauw/ warm water en voeg hier een scheutje of dopje groene zeep aan toe. Breng het sopje aan met een mop of doek en laat het geheel natuurlijk drogen. De groene zeep zorgt ervoor dat je granito niet dof wordt. Tevens vertraagd de groene zeep tegen het binnendringen van vuil en vocht.

Geeft het polijsten van granito veel stof?

Het antwoord hierop is nee. Het polijsten van een granito vloer gebeurt met water en speciale polijstschijven. Het water met daarin residu van water en een minimaal aan schoonmaakproduct wordt afgezogen met een waterstofzuiger. Het overgebleven residu is niet schadelijk voor het milieu en kan ook gewoon weggespoeld worden.

Hoe lang duurt het polijsten van een granito vloer?

Een gemiddelde woning in Nederland heeft een woonoppervlakte van tussen de 40 en 60 vierkante meter. Echter bij granito vloeren zijn deze afmetingen veel beperkter, deze vloeren komen dan ook meestal voor als hal, badkamer of toilet. Afmetingen van een paar meter tot een maximum van 15 vierkante meters. Door ons speciale Twister systeem of de Spaanse methode hebben we maximaal één werkdag nodig om je granito vloer te reinigen en polijsten.

Hoe vaak moet ik mijn granito vloer laten polijsten?

Dat verschilt per huishouden enorm. Heb je kinderen, huisdieren zoals een kat of een hond. Of woon je samen in een appartement. Dit geeft een grootverschil qua onderhoud. In de regelmaat adviseren wij je granito vloer één keer per tien jaar te polijsten. Deze frequentie kan echter altijd afwijken.

Neem direct contact op
Benieuwd naar de mogelijkheden?

Elk project is anders, wij helpen je graag persoonlijk verder. Neem contact op via ons formulier, App ons even of bel ons via 020 217 07 04.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Klik of sleep bestanden naar dit veld om te uploaden. Je kunt tot 3 bestanden uploaden.
Voeg wat foto's toe of verstuur ze via de WhatsApp als u dat gemakkelijker en handiger vindt
×